Olt: Ghidul cetăţeanului pentru situaţii de urgenţă, transmis către primăriiGhidul cetăţeanului pentru situaţii de urgenţă, întocmit la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a fost transmis aszăzi către toate unitățile administrativ-teritoriale din judeţul Olt.

Ghidul conţine reguli şi măsuri pentru cetăţeni privind inundaţii, incendii, cutremure, furtuni, alunecări de teren, temperaturi extreme (caniculă, ger), epidemii, epizootii etc.,  dar şi informaţii generale privind  anunţarea unor situaţii de urgenţă, rezervele pentru situaţii de urgenţă, evacuarea etc.

Totodată, pentru asigurarea unei intervenţii prompte şi eficiente, prefectul județului consideră că se impune ca, pe lângă acţiunile de informare a populaţiei, autoritățile administrației publice locale să demareze şi o serie de exerciţii de simulare, pe tipuri de situaţii de urgenţă, la care să participe, pe lângă forţele de intervenţie, cât mai mulţi cetăţeni.


Astfel, prefectul Petre Silviu Neacşu a solicitat primarilor, în calitatea lor de președinți ai comitetelor locale pentru sitații de urgență, să dispună astfel de exerciții la nivelul unităților administrativ-teritoriale pe care le reprezintă.

Ghidul cetăţeanului pentru situaţii de urgenţă poate fi consultat accesând pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Olt (www.prefecturaolt.ro, secțiunea „Situații de urgență“).


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 23 septembrie 2018

Top