9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIncompatibilitate și conflict de interese administrativ pentru doi funcţionari publici din Oltenia

Incompatibilitate și conflict de interese administrativ pentru doi funcţionari publici din Oltenia

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă în cazul a doi funcționari publici din Oltenia.

Adrian Nicolae Rujenescu, șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj, se află în inompatibilitate, după ce în perioada 16 mai 2014 – 16 octombrie 2015, a deținut simultan funcția publică de conducere de  șef serviciu la Serviciul resurse umane din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj și pe cea de agent orientare profesională a șomerilor/agent informare privind cariera în cadrul Asociației pentru Incluziune și Dezvoltare Socială Gorj, funcție aflată în legătură directă cu atribuțiile din fișa postului, încălcând astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, Ion Cimpoeru, funcționar public în cadrul Primăriei comunei Icoana, județul Olt, în perioada 06 mai – 04 iunie 2016, a exercitat simultan funcția de referent în cadrul Primăriei comunei Icoana, județul Olt și calitatea  de  candidat la alegerile locale pentru funcția de consilier local al comunei Icoana, județul Olt, fără ca raporturile  de serviciu aferente funcției de referent să fie suspendate pe durata campaniei electorale, încâlcând astfel dispozițiile art. 95, alin.(1), lit.d) din Legea nr.188/1999, coroborate cu dispozițiile art. 97, alin.(2), lit.a) din Legea nr.161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS