Incompatibilitate și conflict de interese administrativ pentru doi funcţionari publici din OlteniaAgenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă în cazul a doi funcționari publici din Oltenia.

Adrian Nicolae Rujenescu, șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Asistențã Socialã și Protecția Copilului Gorj, se află în inompatibilitate, după ce în perioada 16 mai 2014 – 16 octombrie 2015, a deținut simultan funcția publicã de conducere de  șef serviciu la Serviciul resurse umane din cadrul Direcției Generale de Asistențã Socialã și Protecția Copilului Gorj și pe cea de agent orientare profesionalã a șomerilor/agent informare privind cariera în cadrul Asociației pentru Incluziune și Dezvoltare Socialã Gorj, funcție aflatã în legãturã directã cu atribuțiile din fișa postului, încãlcând astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, Ion Cimpoeru, funcționar public în cadrul Primãriei comunei Icoana, județul Olt, în perioada 06 mai – 04 iunie 2016, a exercitat simultan funcția de referent în cadrul Primãriei comunei Icoana, județul Olt și calitatea  de  candidat la alegerile locale pentru funcția de consilier local al comunei Icoana, județul Olt, fãrã ca raporturile  de serviciu aferente funcției de referent sã fie suspendate pe durata campaniei electorale, încâlcând astfel dispozițiile art. 95, alin.(1), lit.d) din Legea nr.188/1999, coroborate cu dispozițiile art. 97, alin.(2), lit.a) din Legea nr.161/2003.


Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiazã – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 25 septembrie 2018

Top