8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Premii pentru cei mai buni absolvenți: „Așa învață că dacă muncești ești recompensat“

Olt: Premii pentru cei mai buni absolvenți: „Așa învață că dacă muncești ești recompensat“


Premiile oferite de Ministerul Educației elevilor cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat le-au fost înmânate astăzi, la sediul Inspectoratului Școlar Județean.

 
10 absolvenți de gimnaziu –  Daria Mihaela Cârstea, Costin Alexandru Dabu, Eliana Dan, Elena Delia Doinea, Maria Teodora Guțică-Florescu, Roxana Maria Mioc, Raisa Maria Mladin, Delia Georgiana Constantinescu, Bianca Andreea Păunescu și Maria Andreea Tudose și patru absolvenți de liceu – Amalia Maria Filip, Răzvan Gabriel Milarez, Teia Andrada Vava și Alina Daniela Stanca  au terminat în această vară examenele cu media 10, miercuri, 23 august 2017, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Olt, fiindu-le înmânate premiile oferite de Ministerul Educației. Sarcina i-a revenit inspectorului școlar general Felicia Man, care i-a felicitate pentru rezultatele de execepție, între timp absolvenții de liceu fiind admiși la facultăți de renume din țară.
Cât le-a fost de greu să ajungă aici, cine i-a susținut, dar mai ales care le sunt planurile de viitor i-a întrebat prof. Felicia Man. Fără excepție, tinerii au confirmat că al mijloc e vorba de un effort constant, că rezultatele n-au fost o fericită întâmplare și că pentru ele au muncit foarte mult. Proaspeții studenți știu și ce vor face mai departe, doi dintre ei fiind deja admiși la Medicină. Amalia Filip, absolventă a Colegiului National „Ion Minulescu“ Slatina, a declarat că n-a luat în calcul plecarea în afară, se pregătește pentru a-I trata pe români, pentru că asta și-a dorit din gimnaziu. La fel va face și fostul ei coleg Răzvan Milarez, în numele căruia a vorbit tatăl său, tânărul neputând participa. Teia Vava a fost admisă la Politehnică, deși putea opta pentru o universitate din străinătate, fiind olimpică la mai multe discipline de-a lungul anilor de liceu.
Deși și-au ales liceul având în vedere disciplinele la care excelează, absolvenții de gimnaziu au patru ani înainte pentru a hotărî ce carieră vor urma.  În cazul lor, mai emoționați s-au dovedit a fi părinții, care au confirmat că nu e deloc ușor să susții un copil capabi de performanță.
„Vă spun că susținere nu înseamnă numai efortul financiar, pentru că înseamnă și efort financiar, performanța se face nu numai la școală, se face cu multă muncă în afara școlii. Dar susținere înseamnă și efort fizic efectiv. Să le faci de mâncare, bună, pentru că depun efort susținut, să ai putere tu, pentru ca atunci când ei nu mai pot, să-i susții, să-i motivezi. Această recompensă materială este binevenită. Eu am terminat școala înainte de 1989, noi învățam din cu totul alte motive. Ei sunt foarte motivați de aceste recompensă materiale, și este bine, pentru că învață de mici că munca trebuie răsplătită. Nu toată lumea poate să muncească susținut, nu toată lumea face performanță. Și-atunci, cei care pot să facă asta e bine să fie susținuți, să fie motivați să stea în țară. Faptul că Guvernul României, și nu de mulți ani și autoritățile locale, i-au recompensat pe elevii noștri și cu bani, mi se pare un lucru foarte bun, pentru că așa învață că dacă muncești, ești recompensat“, a spus Denisa Guțică-Florescu, mama Mariei, tânăra care în urma contestației a primit ultima notă de 10, mărind la 10 numărul elevilor din județ cu media maximă la Evaluarea Națională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS