13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltPolițiștii cercetează cum s-a aprins pădurea de 30 de hectare de la Movileni

Polițiștii cercetează cum s-a aprins pădurea de 30 de hectare de la Movileni

IPJ Olt a deschis un dosar de cercetare penală pentru distrugere în cazul incendiului care a afectat ieri 30 de hectare de pădure de salcâm și cer, la Movileni, în județul Olt.

Incendiul a izbucnit miercuri-dimineață, în jurul orei 9,00, iar la ora 13,00 pompierii anunțau că operațiunea s-a încheiat. La scurt timp însă, într-o altă zonă a aceleiași păduri, cunoscută sub numele de Tufe, a izbucnit din nou un incendiu, lichidat de-abia miercuri-seara, la ora 20,45.
„Parcă suntem blestemați, nu știu ce să mai zic, s-or fi supărat oamenii, acum, cu modificările astea“, declara, miercuri, primarul comunei Movileni, Sorin Toma, cu referire la modificările aduse Codului Silvic, în urma cărora Direcția Silvică va prelua sub pază aproximativ 10.000 hectare de pădure de la nivelul județului Olt, astăzi nepăzite, aspect în măsură să-i nemulțumească pe cei obieșnuiți să taie după bunul plac. În urma incendiului de ieri polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă și încearcă să afle cum a izbucnit acest incendiu.
Problemele sunt vechi la Movileni, a declarat astăzi primarul localității, revoltat de atitudinea sătenilor, care nu au sărit miercuri să-i ajute pe pompierii ISU Olt și pe voluntarii Serviciului Local pentru Situații de Urgență. „Care proprietari să fie supărați?! Păi, am văzut pe cineva acolo? Am fost noi, cu voluntarii noștri, și pompierii de la ISU, n-a venit nimeni în rest, am tras eu de furtune. Să vă mai spun că acolo, într-o margine, unde s-au dus să stingă focul care amenința o casă, le-au luat ăștia ai noștri plesnitorile alea pompierilor, de-au plecat supărați, săracii?!“, a declarat primarul, explicând cu ce se confruntă: „Eu nu mai știu ce să mă mai fac, am solicitat sprijin de la toate instituțiile, și la Ministerul Apelor și Pădurilor. Au amenzi, i-au și prins polițiștii și jandarmii la furat, situația nu s-a rezolvat. Ce mă deranjează pe mine este că se duc ăștia la poarta bătrânei din sat și-i vând lemnele furate din pădurea ei. Sunt de peste tot, și de la noi, și de la Schitu…, nici amenzile nu le plătesc, rar dacă-i prinzi pe la primărie pentru câte-o adeverință, ceva. Într-o parte, în Brazdă, îi ziceam noi, au ras-o de tot după Revoluție, vreo doi kilometri de pădure“, a mai spus primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS