18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Manifestări prilejuite de sărbătorirea Sf. Maria

Olt: Manifestări prilejuite de sărbătorirea Sf. Maria

Efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt vor asigura, în perioada 13-16 august,  măsurile de ordine şi protecţia participanţilor pe timpul manifestărilor cultural – artistice prilejuite de sărbătorirea Sf. Maria, ce se vor desfășura la nivelul județului, astfel:
În data de 13 august :
– „Întâlnirea cu Fii Satului” în comuna Pleşoiu;
– Ziua localităţii în comuna Priseaca;
– Ziua localităţii şi bâlciul anual în comuna Fărcaşele.
În data de 15 august
– Bâlciul anual organizat în comuna Crâmpoia,
– Bâlciul anual organizat în comuna Radomireşti,
– Bâlciul anual organizat în comuna Găvăneşti,
– Întâlnirea cu Fii Satului” şi bâlciul anual în comuna Pârşcoveni,
– Hora Satului” în comuna  Bărăşti,
– „Întâlnirea cu Fii Satului” în comuna Cîrlogani,
– Întâlnirea cu Fii Satului” în comuna  Cungrea,
– Bâlciul anual organizat în comuna Scărişoara,
– Bâlciul anual organizat de primăria comunei Osica de Jos.

În data de 16 august vor fi asigurate măsurile de ordine publică pe timpul manifestării religioase „Sfinţii Martiri Brâncoveni” de la Mănăstirea Brâncoveni.
În sprijinul jandarmilor olteni, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova vor asigura măsurile de ordine publică la următoarele manifestări cultural-artistice: „Târgul de Fete de la Coteniţa”, în comuna Coteana,  „Întâlnirea cu Fii Satului” în comuna Redea, Bâlciul anual organizat în comuna Vădăstriţa, Bâlciul anual organizat în comuna Iancu Jianu.

Jandarmii vor acționa pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, dar și pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, atât în zona de desfășurarea a manifestărilor, cât și pe traseele de afluire/defluire a participanților.

Pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Olt recomandă participanților să respecte indicațiile forțelor de ordine și să evite implicarea  în conflicte de orice natură, iar în cazul în care sunt martorii săvârsirii unor fapte de natură antisocială să solicte ajutorul forțelor de ordine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS