21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltJandarmerița campioană națională la atletism

Jandarmerița campioană națională la atletism


Simona Floricel (40 ani) este plutonier adjutant în cadrul IJJ Olt, iar în week-end-ul trecut, pe o temperatură de peste 50 grade Celsius la soare, a câștigat două curse importante în Master-ul de la București, concurând pentru prima dată la probele de 800 și 1500 metri.

Atleta, o abonată, până acum, la câștigarea cross-urilor montane, a concurat pentru prima dată la o competiție de atletism de un asemenea nivel, câștigând, la categoria de vârstă peste 40 ani, probele de 800 și 1500 de metri ale Campionatului Național în Aer Liber Master, organizat, în perioada 1-2 iulie 2017, de Federația Română de Atletism pe stadionul „Iolanda Balaș”. Condițiile au fost extreme, cursa desfășurându-se în plin Cod roșu de caniculă. „Au fost fete care au renunțat, au leșinat, dar eu m-am hidratat bine și a fost OK“
Cursele pe stadion sunt, de altfel, o pasiune de-abia descoperită de Simona Floricel, pentru a concura legitimându-se la CSM Craiova și ținând legătura telefonic cu o doamnă profesoară de la Caracal.

„Când zic că ar trebui să mă retrag, descopăr altceva nou și tentant“

Pe distanțe scurte, Simona Floricel a mai alergat în cadrul competițiilor MAI, reușind să urce pe podium, dar nu pe primul loc. De fiecare dată concura, în categorii largi și chair open-uri, cu atleți și cu cel puțin 10 ani mai mici. Pe viitor, însă, deși nu va renunța la cursele montane, va continua și cu cele scurte. „Când zic că ar trebui să mă retrag, descopăr altceva nou și tentant . (…) M-am hotărât să merg de două ori pe săptămână la Caracal, pentru antrenamente, iar în restul timpului doamna profesoară să-mi dea temă pentru acasă, pentru că am descoperit că e deosebit de important să ai un antrenor. De altfel, la competiția de la București foarte mulți atleți au venit însoțiți de antrenori. Au fost acolo campioni și participanți la campionate mondiale, la balcaniade, e altceva. În toamnă vreau să particip la Balcaniada din Bulgaria, voi hotărî împreună cu antrenoarea pentru ce distanță mă voi antrena specific“, a declarat Simona Floricel.

Cea mai grea cursă din carieră, abordată în iunie

Înainte de campionatul național, Simona Floricel a reușit un rezultat extraordinar tot la o cursă montană, în Retezat, ocupând locul V la categoria ei de vârstă. A fost o cursă de 28 de kilometri, în care s-au aliniat la start peste 600 de participanți. „Îmi propusesem să parcurg traseul în 7 ore, dar am reușit în 5 ore și vreo 35 sau 37 de minute, pentru mine o performanță deosebită“, a spus Simona. S-a plecat de la aproximativ 600 metri, s-a urcat la 2300, s-a făcut bucla și alergătorii au revenit. Nu toți, însă, au terminat cursa. „Am plecat vara și am ajuns sus în condiții de iarnă. Două ore a fost un vânt năprasnic, a fost nevoie să ne susținem reciproc. Acum, de la căldură, spun însă că a fost bine“, a mai spus jandarmerița, care nu va renunța la cursele montane.
Simona Floricel a început să alerge la 28 de ani, din dorința de a scăpa, pur și simplu, de kilogramele în plus adunate în urma celor două sarcini și de „înțepeneală“. A renunțat, în timp, la fumat, iar din 2014, de când a participat, cu mare succes, la prima competiție, a prins gustul întrecerilor de acest tip. Între timp a devenit și instructor de fitness și este membră a grupului Slatina Running, o mână de oameni împătimiți de alergare, care își dau întâlnire cel puțin o dată pe săptămână și aleargă în aer liber, pe barajul Oltului. Cursele caritabile sunt de asemenea obiective de neratat, membrii Slatina Running participând constant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS