8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltPolițiștii locali din Slatina, în ajutorul vârstnicilor pe caniculă

Polițiștii locali din Slatina, în ajutorul vârstnicilor pe caniculă

Persoanele care suferă de afecțiuni cronice, dar au neapărată nevoie să părăsească domiciliul în aceste zile caniculare (județul Olt se află, joi, 29 iunie, sub avertizare Cod portocaliu, iar vineri, cel mai probabil, acesta va fi preschimbat în roșu), pot apela la ajutorul polițiștilor locali.
Poliția locală Slatina le reamintește cetățenilor din oraș că pentru urgențe de tipul cumpărăturilor sau ajutor pentru deplasarea în diverse locuri (la control medical, de ex.) se pot adresa dispeceratului, la numărul de telefon 0249/954, iar la domiciliul acestora va ajunge un echipaj, cel mai probabil format dintr-un polițist local și un voluntar de Cruce Roșie.
„Noi am mai oferit acest tip de ajutor, ultima dată, în iarnă, în acele zile cu temperaturi foarte scăzute. Reamintim tuturor persoanelor care au nevoie de ajutor pentru deplasare sau care au nevoie ca cineva să le facă cumpărăturile că ni se pot adresa. Avem un protocol cu filiala de Cruce Roșie și vom merge împreună“, a declarat directorul Poliției Locale Slatina, Adrian Pop.
În municipiul Slatina au fost montate și patru corturi unde se distribuie cetățenilor apă, însă, încă de anul trecut, s-a luat decizia de a nu se mai oferi servicii de genul măsurarea tensiunii arteriale,constatându-se în anii anteriori că această măsură nu făcea decât să-i aducă pe slătineni în aceste puncte, mergând prin căldură și expunându-se, astfel, pericolului. Mai mult, anumite persoane, din dorința de a verifica acuratețea măsurătorii, se deplasau până la cel mai apropiat punct asemănător, pentru o nouă măsurătoare. Cert este că cei mai năpăstuiți, în aceste zile, sunt angajații Direcției de Protecție și Asistență Socială din cadrul Primăriei Slatina care au punct temporar de lucru respectivele corturi (în Piața Zahana, la Fântână Speranței, la Poliția Circulației și în zona pieței Steaua). Pentru că aceste corturi sunt, de fapt, pavilioane care asigură doar, într-o oarecare măsură, umbra, temperatura este insuportabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS