6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Opt piscine autorizate și două în curs de autorizare; calitatea apei este monitorizată de DSP

Olt: Opt piscine autorizate și două în curs de autorizare; calitatea apei este monitorizată de DSP

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt a avizat sanitar până în prezent opt dintre piscinele din județ, alte două fiind în curs de autorizare, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Gabriela Gogiu, informează Agerpres.
Ea a precizat că a fost solicitată evaluarea pentru 10 piscine în vederea obținerii avizului sanitar pentru acest sezon estival.
Opt dintre piscine — situate în Slatina, Caracal, Scornicești, Corabia și Potcoava au fost deja autorizate, iar două — la Caracal și Corabia — sunt în curs de autorizare. Totodată, firmele care administrează piscinele au încheiat cu DSP Olt și contracte de monitorizare a calității apei pentru sezonul estival 2017.
Cele mai multe piscine sunt în municipiul Slatina, unde au fost realizate astfel de investiții atât cu fonduri publice — la Clubul Nautic Plaja Olt — cât și de către investitori privați. Deocamdată au fost autorizate și deschise numai piscinele de la Clubul Nautic și piscina unui investitor privat. Tot în Slatina este autorizat și funcționează, pe aproape toată durata anului, și Bazinul didactic de înot, administrat de municipalitate.
În municipiul Caracal au fost autorizate pentru anul acesta două piscine ale unor investitori privați, în orașul Corabia a fost autorizată o piscină aflată în apropierea portului la Dunăre, câte o piscină fiind autorizată și deschisă și în orașele Scornicești și Potcoava. Sunt în procedură de evaluare în vederea autorizării două piscine situate în Caracal și în Corabia.
Șefa DSP Olt, Talia Cincă, a precizat marți că în acest an autoritățile locale nu au mai declarat zone naturale de îmbăiere. Talia Cincă recomandă evitarea înotului în râuri sau lacuri necontrolate epidemiologic.
Pentru a obține avizul sanitar anual, reprezentanții legali ai obiectivelor menționate trebuie să înainteze la DSP Olt documentația și să încheie contracte de prestări servicii pentru monitorizarea calității apei de îmbăiere. Monitorizarea calității apei înseamnă determinarea unor parametri fizico-chimici (bacterii coliforme, E.coli, Pseudomonas A.) și microbiologici (clor rezidual liber, PH) în scopul prevenirii unor afecțiuni dermatologice.
Reprezentanții DSP atrag atenția că îmbăierea în ape contaminate ori neigienizate corespunzător poate duce la contactarea unor boli precum otita, conjunctivita, meningite, encefalite, boli digestive, boli dermatologice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS