Olt: Contravenții la regimul silvic, constatate de polițiștii de ordine publică

lemne


Polițiștii din cadrul Secției nr.6 Poliție Rurală Găneasa, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică, au depistat, sâmbătă, în trafic, pe D.N. 64, pe raza comunei Strejești, județul Olt, un bărbat, din comuna Perișani, județul Vâlcea, în timp ce conducea o autoutilitară, care tracta o semiremorcă, transportând material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autoutilitara aparține unei societăți comerciale din municipiul Sibiu.

De asemenea, reprezentanții Ocolului silvic Slatina au efectuat inventarierea materialului lemnos respectiv, constatând că acesta nu corespunde din punct de vedere al volumului, al specie și al numărului de piese cu datele din aviz, încălcând astfel prevederile Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice.

Persoana juridică în cauză a fost sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 15.000 lei, iar cantitatea de 30,18 mc. material lemnos a fost confiscată și predată Ocolului silvic Slatina

La data de 08 iunie a.c, acționând pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul silvic, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și cei ai Secției nr.6 Poliție Rurală Găneasa au oprit, pentru control, un ansamblu de vehicule format din o autoutilitară și o remorcă, care transporta material lemnos (bușteni).

Cu această ocazie, polițiștii au constatat că materialul lemnos transportat nu corespunde din punct de vedere numeric cu materialul lemnos înscris în avizele de însoțire primare, care au fost prezentate pentru control de către conducătorul auto.


În vederea inventarierii și măsurării a întregii cantități de material lemnos de către reprezentanții Ocolului silvic, s-a stabilit faptul că, o societate comercială cu sediul în comuna Dăești, județul Vâlcea, deține ansamblul de vehicule mai sus menționat și a transportat cantitatea de 5,82 mc lemn rotund pentru cherestea specia plop euramerican (bușteni), care nu corespunde din punct de vedere al volumului și diametrelor cu datele înscrise în avizele de însoțire primare prezentate.

De asemenea, societatea respectivă a transportat cantitatea de 8,54 mc de aceeași esență și specie, care nu corespunde din punct de vedere al volumului cu datele înscrise în aceleași avize și care nu a putut fi identificată după dimensiuni și volum.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15000 lei pentru nerespectarea prevederile Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice și s-a dispus confiscarea cantității de 5,82 mc lemn rotund pentru cherestea specia plop euramerican, care a fost predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Slatina.

Totodată, a fost dispusă măsura obligării la plată a contravalorii cantității de 8,54 mc lemn rotund pentru cherestea specia plop euramerican în sumă de 1451,8 lei. Polițiștii i-au depistat conducând cu autorizația de circulație provizorie expirată.Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

20 octombrie 2017

Gorj: Polițiștii donează sânge

Câţiva poliţişti gorjeni s-au deplasat în această dimineaţă la Centrul de Transfuzii Sanguie din Târgu Jiu pentru a dona sânge. Peste 10 angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj au luat decizia de a se prezenta la Centru, să

Sumarul ediției de vineri, 20 octombrie 2017

Actualitate

» Poșta Română înfiinţează un grup de lucru pentru reorganizarea companiei în centre regionale de profit
» Vreme frumoasă vineri și sâmbătă cu temperaturi de peste 25 de grade Celsius
» New York Times: Economia României ar putea avea probleme în viitorul apropiat
» Promisiuni neonorate: Cum a abandonat brusc PSD Legea pensiilor

Publireportaj

» MABO Utilaje, partenerul fermierilor la prima ediţie AGRO Oltenia
» Noul BMW Seria 5 a fost prezentat în premieră la MHS Motors Craiova
» MAGNA CRAIOVA angajează
» Cataracta și degenerescența maculară vă afectează vederea?

Local

» Sărăcia a pus stăpânire pe comuna Greci
» Anunţ licitaţie publică al Primăriei Craiova
» Primăria Craiova organizează concurs pentru postul de consilier Serviciul Administrare şi monitorizare Transport Public Local şi Siguranţa Circulaţiei

Dolj

» Craiova: Cei trei bărbaţi prinşi în flagrant în timp ce spărgeau un bancomat au fost arestaţi preventiv
» Comercianții din piață taxați pentru modernizarea toaletelor
» ISU vrea să scape de imaginea de Bau-Bau în securitatea la incendiu
» Prinși spărgând bancomate de pe Calea București
» Întreruperi energie electrică de luni
» DISPOZIŢIA NR. 1776 – PRIMARUL MUNICIPIULUI CRAIOVA

Gorj

» Gorj: Bărbat reţinut pentru distrugere prin incendiere
» Gorj: Polițiștii donează sânge

Sport

» Meciuri la trei zile pentru voleibaliștii craioveni
» Campionatul Național de cros, în Bănie
» Luptători de K1 din România și Surinam se înfruntă la Multifuncțional
» Rami Hadar îi primește pe bănățeni cu un pivot nou – Sârbul Nemanja Aleksandrov, un mare plus pentru Craiova
» Beldeanu, supărat pe Băluță
» „Gică Popescu“ și FEFS, în slujba studenților

Bani & Afaceri

» Taxa de solidaritate de 2% bulversează mediul de afaceri

Magazin

» Horoscopul de weekend
» Cum scapi de flatulenţă cu remedii naturiste
» Reţeta de weekend – Salată Cezar

Opinii

» Partid iubit, sunt fericit! Ia-mi 2% din salariu şi plăteşte-ţi copiii, soţiile, amantele şi naşii merituoşi!

Top