Olt: Contravenții la regimul silvic, constatate de polițiștii de ordine publică

Autori


Polițiștii din cadrul Secției nr.6 Poliție Rurală Găneasa, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică, au depistat, sâmbătă, în trafic, pe D.N. 64, pe raza comunei Strejești, județul Olt, un bărbat, din comuna Perișani, județul Vâlcea, în timp ce conducea o autoutilitară, care tracta o semiremorcă, transportând material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autoutilitara aparține unei societăți comerciale din municipiul Sibiu.

De asemenea, reprezentanții Ocolului silvic Slatina au efectuat inventarierea materialului lemnos respectiv, constatând că acesta nu corespunde din punct de vedere al volumului, al specie și al numărului de piese cu datele din aviz, încălcând astfel prevederile Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice.

Persoana juridică în cauză a fost sancționată cu amendă contravențională în cuantum de 15.000 lei, iar cantitatea de 30,18 mc. material lemnos a fost confiscată și predată Ocolului silvic Slatina

La data de 08 iunie a.c, acționând pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul silvic, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și cei ai Secției nr.6 Poliție Rurală Găneasa au oprit, pentru control, un ansamblu de vehicule format din o autoutilitară și o remorcă, care transporta material lemnos (bușteni).

Cu această ocazie, polițiștii au constatat că materialul lemnos transportat nu corespunde din punct de vedere numeric cu materialul lemnos înscris în avizele de însoțire primare, care au fost prezentate pentru control de către conducătorul auto.


În vederea inventarierii și măsurării a întregii cantități de material lemnos de către reprezentanții Ocolului silvic, s-a stabilit faptul că, o societate comercială cu sediul în comuna Dăești, județul Vâlcea, deține ansamblul de vehicule mai sus menționat și a transportat cantitatea de 5,82 mc lemn rotund pentru cherestea specia plop euramerican (bușteni), care nu corespunde din punct de vedere al volumului și diametrelor cu datele înscrise în avizele de însoțire primare prezentate.

De asemenea, societatea respectivă a transportat cantitatea de 8,54 mc de aceeași esență și specie, care nu corespunde din punct de vedere al volumului cu datele înscrise în aceleași avize și care nu a putut fi identificată după dimensiuni și volum.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 15000 lei pentru nerespectarea prevederile Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice și s-a dispus confiscarea cantității de 5,82 mc lemn rotund pentru cherestea specia plop euramerican, care a fost predată în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Slatina.

Totodată, a fost dispusă măsura obligării la plată a contravalorii cantității de 8,54 mc lemn rotund pentru cherestea specia plop euramerican în sumă de 1451,8 lei. Polițiștii i-au depistat conducând cu autorizația de circulație provizorie expirată.Comenteaza acum

Alte stiri

21 aprilie 2018

Acţiuni ale poliţiştilor de la transporturi

În urma acțiunilor derulate de polițiști, în ultima săptămână, pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, au fost constatate 59 de infracțiuni, 29 de persoane fiind surprinse în flagrant delict. Au fost aplicate 70 de ...

Sumarul ediției de miercuri, 25 aprilie 2018

Publireportaj

» Comunicat de presă privind finalizarea derulării proiectului POR 2.1 A Microîntreprinderi
» Anunţ de presă privind finalizarea proiectului cu titlul “Achiziţii utilaje de construcţii în cadrul societăţii Cosrom Impex SRL”

Local

» Salarii cu zece zile întârziere pentru unii profesori din Mehedinţi
» Incendiu la SJU Slatina
» Şofer de 71 de ani, prins beat la volan

Dolj

» Şoferul care și-a tăiat maşina, la judecată
» Conferința de afaceri „Investitori în viitorul economiei locale“, la Craiova
» Ambasadorul Marii Britanii, în vizită la Muzeul Olteniei
» Gunoiul piețarilor, deranjul locatarilor
» Primăria vrea fonduri europene pentru reabilitarea cișmelelor
» Rablele ocupă locurile de parcare din Craiova
» Poliţişti de la Secţia 2, acuzaţi că au bătut un scandalagiu
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Cursuri de prevenire a abuzurilor sexuale
» Zona Hurezani va beneficia permanent de un echipaj SMURD
» Edilul incompatibil de la Samarinești, menținut în funcție de instanța supremă
» ITM anchetează accidentul de rafting din Defileul Jiului
» Fermele de creştere a puilor de la Târgu Jiu se deschid pe 7 mai
» Demersuri pentru trecerea UM Sadu în subordinea Ministerului Apărării Naţionale
» Acord-cadru cu CAS pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă

Vâlcea

» O şoferiţă de 80 de ani a provocat un grav accident la Bârseşti

Sport

» Fotbal / Firmino, Mane și Salah i-au făcut „pilaf“! Liverpool a surclasat AS Roma în primul act
» Doljenii vor reabilitarea
» Pandurii dau piept cu Sportul Snagov
» Judoka de la „Trișcu“ s-au întors cu opt medalii de la Campionatele Școlare
» Bayern și Real promit spectacol
» Luaţi-vă revanşa cu Romanul!

Sanatate

» Românii mor de boli care pot fi prevenite

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top