Olt: Trofeul Concursului Național al Copiilor „Călușul Românesc“ a plecat la Dâmbovița

Instructorul călușarilor din Găești
Autori


Cei mai buni călușari-copii au fost desemnați, în acest an, călușarii din Găești, județul Dâmbovița, deși județul gazdă, Oltul, a avut zeci de cete și formații în competiție.

Formația câștigătoare nu a mai fost prezentă la premiere, având spectacol de onorat într-o altă localitate, însă trofeul și diploma au fost ridicate de instructorul copiilor care au uimit juriul format din coregrafi renumiți și oameni de cultură recunoscuți în domeniu.


A XIX-a ediția a festivalului de copii de la Slatina a însemnat în acest an și certificarea a două recorduri: cei mai mulți călușari care dansează împreună – 1.052 și festivalul de folclor pentru copii cu cei mai mulți participanți – peste 2.300, fiind invitați cete, formații, tarafuri, soliști, interpreți, grupuri etc. din 15 județe ale țării și alte peste 50 de localități din județul Olt.


Comenteaza acum

Alte stiri

19 aprilie 2018

Minor agresat de alţi copii la Calafat

Poliţiştii din Calafat au demarat cercetările după ce un minor a fost agresat de alţi copii. Oamenii legii s-au sezizat din oficiu după ce a apărut pe o reţea de socializare un filmuleţ cu această agresiune. S-a întocmit dosar penal

Sumarul ediției de sâmbătă, 21 aprilie 2018

Top