12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Brancardierul de la Morga din Slatina şi alţi şase traficanţi de droguri, reţinuţi de procurorii DIICOT

Olt: Brancardierul de la Morga din Slatina şi alţi şase traficanţi de droguri, reţinuţi de procurorii DIICOT

Şapte dintre membrii reţelei de trafic de droguri din Slatina, destructurată de procurorii DIICOT şi poliţişti, au fost reţinuţi, în timpul nopţii de marţi spre miercuri, pentru 24 de ore. Printre aceştia se numără şi liderul grupării, brancardierul de la Morga din Slatina, scrie Mediafax. Cei şapte reţinuţi sunt Marius-Ionuţ Iordache, zis „Atomenu”, liderul grupării, şi Ana Lilea, partenera acestuia, dar şi Marius-Ionuţ Manda, Claudiu-Silviu Manda, Petrişor-Rareş Denghel, Cezar-Bogdan Jumate şi Ilie-Leonard Lale, zis „Doc” sau „Leo”, brancardierul de la Morga Slatina. Procurorii DIICOT urmează să ceară astăzi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor reţinuţi.

Şase percheziţii domiciliare au fost efectuate marţi dimineaţă de procurorii DIICOT Olt, împreună cu poliţiştii şi jandarmii, la Slatina, pentru destructurarea reţelei de trafic de droguri de mare risc. 53 de persoane au fost aduse pentru audieri la sediul SCCO Olt. Surse din rândurile anchetatorilor au declarat corespondentului Mediafax că grupul de traficanţi a fost constituit în cursul anului 2016 de un bărbat din Slatina, Marius-Ionuţ Iordache, zis „Atomenu”, ajutat de o femeie, tot din municipiu. Ulterior, alte 13 persoane s-au alăturat grupării, acestea ocupându-se de vânzarea substanţelor psihoactive.

Printre traficanţi se numără un brancardier de la Morga Spitalului Slatina, Ilie-Leonard Lale, zis „Doc” sau „Leo” şi partenera acestuia, o asistentă a unităţii spitaliceşti, Cristina-Oana Dinu. Procurorii şi poliţiştii au ridicat din locuinţa brancardierului de la Morga Slatina şi a asistentei 150.000 lei şi peste 6.000 de euro. Ilie-Leonard Lale şi Cristina-Oana Dinu, la care au avut loc marţi percheziţii, aveau în locuinţă şi droguri. De asemenea, asistenta ar fi încercat să scape de droguri aruncându-le la toaletă. Conform surselor citate, membrii reţelei de trafic de droguri îşi desfăşurau activitatea în zona Colegiului Naţional Vocaţional ”Nicolae Titulescu” din Slatina şi în zona Pieţei Progresul.
Anchetatorii au reuşit să identifice şi 37 de consumatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS