Olt: Apă în curți și culturi distruse în grădini, în urma ploilor de miercuri seară

Autori


Câteva minute de ploaie, însoțită, în anumite localități din Olt, și de grindină, au creat probleme mari, miercuri seara. Curțile s-au umplut de apă, culturile de prin grădini par compromise, astfel de semnale venind din zona localității Morunglav. Mai multe localități au fost vizate, de altfel, de o avertizare cod portocaliu de ploi, vijelii și descărcări electrice, valabilă miercuri, 7 iunie, în intervalul orar 19,10 – 20,10. Localitățile sunt: Cârlogani, Cungrea, Dobroteasa, Grădinari, Iancu Jianu, Leleasca, Morunglav, Pleșoiu, Sâmburești, Strejești, Teslui, Verguleasa, Vitomirești, Vulturești.

Deși fără să facă parte din zona vizată, în localitatea Osica de Sus au apărut de asemenea probleme. Ploaia căzută în cantitate mare nu a mai putut fi preluată de șanțuri și amenința să intre în casă, după ce a pătruns în anexe. Pompierii au intervenit cu o pompă, reușind să limiteze paguba.


O avertizare cod galben este, de altfel, valabilă până joi-seara, la ora 23,00, și vizează mare parte din țară. „În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 20…30 l/mp și pe spații restrânse 50…70 l/mp“, se menționează în avertizarea meteorologilor .


Comenteaza acum

Alte stiri

11 aprilie 2018

Alegeri prezidenţiale din Azerbaidjan au loc miercuri

Alegeri prezidenţiale au loc miercuri, 11 aprilie, în Republica Azerbaidjan. Secţiile de votare pentru alegerile prezidenţiale s-au deschis la ora 8.00, ora locală, şi se vor închide la ora 20:00, ora locală, potrivit RIA NOVOSTI. Cetăţenii ...
11 aprilie 2018

Horoscop

Berbec Un bărbat mai în vârstă din familie vă poate ajuta să clarificaţi o neînţelegere cu persoana iubită, apărută din cauza unei dificultăţi financiare. Păstraţi-vă optimismul şi aveţi răbdare. Atmosfera tensionată de azi este trecătoare. Taur ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 21 aprilie 2018

Top