24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltCursă pentru ștampile pe „Pașaportul de copilărie“, la Slatina. Premiile au venit prin tragere la sorți

Cursă pentru ștampile pe „Pașaportul de copilărie“, la Slatina. Premiile au venit prin tragere la sorți


Pentru câteva zeci de premii, sute de copii slătineni și nu numai au alergat, ore bune, pentru a obține cele șapte ștampile necesare pe „Pașaportul de copilărie“, astfel încât la final talonul lor să stea în urna pentru extragere.

Copii de toate vârstele s-au aflat astăzi pe Esplanada Slatinei, alergând de la un atelier la altul pentru a intra în cursa pentru premii. Primăria Slatina a pregătit câteva zeci de premii, care s-au acordat în acest an prin tragere la sorți, după ce, în anii trecuți, fiecare concurs își desemna câștigătorii.
Regulamentul relativ simplu i-a scos din minți îndeosebi pe părinții care au venit cu puștii spre prânz, când aglomerația era mare. Teoretic, fiecare copil a trebuit să desfășoare cel puțin o activitate la fiecare dintre cele cinci ateliere (jocurile copilăriei, fii creativ, fii spontan, fii sportiv, atelierul virtual), pentru care primea o ștampilă. La final, după ce concurenții treceau și pe la cabina foto, cu cele șase ștampile adunate se puteau prezenta pentru a pune talonul în urnă (iar aici primeau ultima ștampilă).
În prima oră regulamentul s-a respectat, în orele următoare s-au mai acceptat excepții, în sensul că ștampilele se mai primeau și fără ca activitatea să se desfășoare efectiv, pentru ca în jurul prânzului, când cursa urma să se încheie, totul să devină o cursă pentru ștampile. Cert este că sute de copii au așteptat, la final, în fața scenei, cu ochii la premiile puse în joc, extragerea taloanelor câștigătoare. Câteva zeci la număr, pe categorii de vârstă. Dacă soarele nu i-a descurajat pe cei mici, faptul că nu s-au numărat printre câștigători, da. „Îmi vine să dărâm scena de supărare“, se confesa o puștoaică verișorului său, care câștigase un skate-board. „E mai rău dacă o dărâmi, nici anul viitor înseamnă că nu mai ai șanse!“, i-a replicat băiatul. „De parcă să vezi cum alții câștigă nu e suficient de rău!“, a concluzionat fata, aproape izbucnind în lacrimi.
Premiile cele mai mari, șase biciclete, s-au extras în jurul orelor 15,00, când deja puțini mai erau curajoșii rămași să înfrunte soarele toropitor. Câștigătorii care nu și-au putut ridica premiile (triciclete, trotinete, skate-board-uri, puzzle, jocuri micul artist, role, seturi de badminton etc.), puțini, vor fi anunțați de reprezentanții Primăriei Slatina telefonic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS