Olt: Protest al funcţionarilor APIAProtest la mai multe agenții județene APIA din țară, inclusiv în Olt, după ce funcționarii au aflat că amendamentele propuse de liderii lor nu și-au găsit încă loc în noua lege a salarizării. Faptul că unele salarii ar urma să scadă, dar și că la unitatea centrală a APIA nu se pune această problemă, i-a înfuriat cel mai tare pe sindicaliști. Astfel, miercuri la orele amiezii, angajații au ieșit în fața instituției, în semn de protest.

„A fost o acțiune spontană de protest, motivată de legea unică a salarizării. Noi am depus niște amendamente care la Senat n-au fost luate în calcul și se pare că nici la Camera Deputaților. Ziua de 6 iunie, când voi fi și eu acolo, este decisivă.  Salariile în teritoriu scad, asta-i ideea prin această lege. Doar în teritoriu. E ceea ce s-a întâmplat și la ANAF, dar ei au rezolvat. Numai cu ieșitul în stradă se poate. Nouă ni s-a promis la discuții, n-am vrut să ajungem aici, dar… (…) Ne  spun că și aerul e mai scump la București, totul e mai scump. Ei n-au înțeles că dacă noi n-am exista, ei s-ar desființa instantaneu. Munca cu fermierii este la centrele județene, aprobarea la plată se face tot la centrele județene. Oricum, ei au și la momentul ăsta o grilă mai mare cu 10% față de noi, dar prin actuala lege diferența ajunge undeva la 40%, dacă nu mai mult, ceea ce nu e corect.  (…) Scad anumite salarii, nu toate, pe net și cu 1.500 – 2.000 – 2.500 lei“, a declarat Octavian Mateescu, liderul Federației Naționale a Sindicatelor APIA și lider al sindicatului din APIA Olt.


Funcționarii APIA intră, ca toți bugetarii, în mini-vacanță, însă la revenirea la lucru, dacă pe 6 iunie, ziua decisivă, legea pe care o contestă iese din Parlament fără amendamentele lor, ar putea bloca activitatea, a mai spus liderul Mateescu, precizând că, miercuri, proteste au fost în mai multe agenții județene din țară.


Galerie foto


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 23 octombrie 2017

Top