Consiliul Județean Olt dă bisericilor 1,2 milioane lei, alocând sume între 1.800 și 92.500 lei fiecărui solicitant

Autori


Aleșii județeni au aprobat astăzi acordarea de prijin financiar unităților de cult din județ în valoare totală de 1,2 milioane lei, bani de care vor beneficia 247 biserici, mânăsturi și așezăminte.

În afara unui timid „cui dăm 92.500 lei, ce nevoi au?“, adresat de unul dintre consilierii de Opoziție, niciun ales județean nu și-a pus astăzi problema sumei enorme alocate pentru sprijinirae unităților de cult din județ. Dacă în alți ani se organiza un simulacru de concurs de proiecte, anul acesta s-au dat bani, cel mai probabil, tuturor celor care au cerut. 247 de beneficiari se regăsesc pe listă, cu sume între 1.800 lei și 92.500 lei.

Cel mai puțin a primit Parohia Blaj-Voineasa – 1.800 lei, urmată de Parohia III Bucinișu, cu 2.600 lei (parohiile Bucinișu I și II primind câte 4.500 lei) și parohia „Sfântul Pantelimon“ Slatina – 3.900 lei. Câte 7.000 lei primesc mânăstirile Călui, Mâinești – Balș și Strehareț – Slatina, iar cea mai mare sumă – 92.500 lei – președintele CJ Olt, Marius Oprescu, informând doar că este nevoie de acești bani și că legea permite ca CJ să ajute în acest sens – revine Așezământului „Buna Vestire“ din Grădinari. Celelalte unități de cult care au solicitat bani vor primi  4.500 lei fiecare.


Banii vor putea fi cheltuiți doar pentru lucrări, fiecare lucrare dovedită cu documente contabile. Sumele rămase necheltuite se retrag, iar banii pentru care nu se pot prezenta documente justificative vor fi de asemenea returnați Consiliului Județean Olt. Nu se acceptă, se mai prevede în contractul-cadră anexă la hotărârea adoptată joi, 25 mai 2017, facturi din anii trecuți, chiar dacă acestea nu au fost plătite. Banii alocați trebuie cheltuiți până al sfârșitul anului. O prevedere interesantă este la articolul 6 din contractul-cadru, litera f):  „să nu comunice (beneficiarul – n.r.), în nicio situație, fără consimțământul prealabil scris al Consiliului Județean Olt, informații confidențiale aparținând Consiliului Județean Olt sau obținute de la el în baza relațiilor contractuale“.Comenteaza acum

Alte stiri

23 aprilie 2018

Gorj: Protest în curtea Spitalului Județean

Câteva zeci de asistente medicale protestează în această dimineață în curtea Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Angajatele sunt nemulțumite de scăderea salariilor, ca urmare a reducerii sporurilor.

Sumarul ediției de marţi, 24 aprilie 2018

Top