17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltProteste în primăriile din Olt: la Caracal s-a întrerupt lucrul

Proteste în primăriile din Olt: la Caracal s-a întrerupt lucrul

Funcționarii din administrația publică locală au început de astăzi protestele, nemulțumiți că solicitarea lor de a se renunța la prevederea care le permite primarilor să le decidă salarile, dar și alte modificări propuse legii salarizării, nu au fost preluate.

Sute de angajați din primăriile oltene protestează, de astăzi, îngrijorați că nu știu ce le va aduce viitorul, dacă guvernanții îi vor lăsa pe primari să le decidă salariile. Angajații Primăriei Caracal au ieșit în fața sediului Direcției de Taxe și Impozite, întrerupând lucrul. Alături de ei se află și liderul Sindicatului CONSILIUM, sindicat care reprezintă interesele a aproximativ 2.000 angajați din administrația publică locală, Octavian Chelemen. „La Caracal s-a ales această formă de protest, dar se protestează și la Balș, unde angajații poartă banderole albe, la Potcoava și la Scornicești. Din aceste primării am primit, deocamdată, semnale, nu înseamnă că nu se protestează, poate, și în altele, pentru că nu este o acțiune organizată, fiecare hotărăște. Motive, însă, avem, aveam mari speranțe de la această lege a salarizării. Era speranța noastră că aministrația publică nu va mai fi Cenușăreasa sistemului. Se vorbește în spațiul public de personal excedentar, și pe acest subiect aș vrea să-i contrazic pe cei care lansează astfel de teorii. Este deficit de specialiști, luna viitoare se organizează concurs pentru peste 20 de posturi numai de secretar de primărie. Salariile sunt foarte mici, nu se mai vine în administrație. Debutanții și asistenții au în jur de 1.500 lei, iar net-ul înseamnă 1.000 lei. Încep să crească un pic de-abia de la gradul principal“, a declarat Chelemen.
Liderul sindical județean își exprima, încă de ieri, speranța că angajații care au nemulțumiri nenumărate vor găsi curajul de a-și striga în stradă ofurile, chiar dacă în multe instituții presiunea șefilor este extrem de mare. „Stăpânul este foarte aproape, sper să aibă curaj“, spunea, ieri, liderul CONSILIUM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS