14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltNoul subprefect de Olt și-a preluat oficial atribuțiile

Noul subprefect de Olt și-a preluat oficial atribuțiile

Radu Ioniță este noul subprefect de Olt, acesta fiind astăzi învestit în funcție de secretarul de stat Mihai Dan Chirică. Ionuț Cotarcea s-a întors la Inspectoratul de Stat în Construcții.
 
Noul subprefect Radu Ioniță a renunțat, în urmă cu o săptămână, la calitatea de membru al ALDE Olt, pentru a putea ocupa funcția de subprefect, promisă, de altfel, partidului din care face parte. Prin demisie a pierdut și calitatea de consilier municipal la Slatina.
La învestirea în funcție, ceremonie care a avut loc marți, 23 mai 2017, după prânz, a luat parte secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne – Dan Mihai Chirică, prezenți în sala de videoconferințe a Prefecturii Olt fiind de asemenea șeful de  partid, totodată vicepreședinte al CJ Olt, Ioan Ciugulea, șeful Consiliului Județean Olt și președinte executiv al PSD Olt, Marius Oprescu și o mână de directori ai instituțiilor deconcentrate.
Ceremonia a fost extrem de scurtă, dându-se citire ordinelor de eliberare din funcție, respectiv numire în funcție, rostindu-se jurământul și scurte luări de cuvânt. Președintele  executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, vorbind despre „reîntregirea echipei“, a ținut să marcheze faptul că Radu Ioniță, deși este, teoretic, apolitic astăzi, face parte din coaliția aflată la guvernare.
Ionuț Cotarcea, numit subprefect în Guvernul Cioloș, se întoarce, astfel, în Inspectoratul de Stat în Construcții, pe o funcție de director, poziție pe care o ocupa anterior numirii sale, anul trecut, în funcția de subprefect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS