6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Formația Forțelor Navale ale SUA în Europa a susținut un concert pentru copiii de la Deveselu

Olt: Formația Forțelor Navale ale SUA în Europa a susținut un concert pentru copiii de la Deveselu

Formația Forțelor Navale ale SUA în Europa a susținut joi, la Deveselu, un concert pentru copiii școlii din localitate, care timp de o oră au ascultat melodiile interpretate de șapte instrumentiști ai formației muzicale menționate, informează Agerpres.
Potrivit directorului Școlii Deveselu, Oltița Urîtu, la concert, care a avut loc la Căminul Cultural, au participat peste 80 de copii, elevi din clasele primare, care au fost încântați și de faptul că au aflat mai multe informații despre instrumentele muzicale.
„Copiii au fost încântați. Nu numai de concert, dar și de interacțiunea cu marinarii americani din formația de muzică. Le-au fost prezentate instrumentele, marinarii au răspuns la întrebări, s-au fotografiat cu copiii, a fost o acțiune frumoasă. Oaspeții au vizitat școala, grădinița”, a spus Oltița Urîtu.
Ea a precizat că și anul trecut Formația Forțelor Navale ale SUA în Europa a susținut un concert pentru copii școlii din Deveselu, dar atunci au participat numai copii din clasele de gimnaziu în timp ce acum au fost numai elevii din clasele primare.
Oltița Urîtu a menționat că marinarii americani sunt o prezență constantă la activitățile extrașcolare desfășurate cu elevii, în condițiile în care, o dată pe săptămână, câte un grup de marinari americani de la Baza Deveselu participă la activități de dicție, pictură, sport, jocuri împreună cu elevii înscriși la programul after-school.
Formația Forțelor Navale ale SUA în Europa a mai susținut concerte în județul Olt și în anul 2015, la Caracal și Slatina, iar spectacolele au avut loc pe scene în aer liber montate în zone de promenadă din cele două municipii.
Formația Forțelor Navale ale SUA din Europa aparține Comandamentului Forțelor Navale ale SUA în Europa și Africa, Flota a Șasea americană, staționată la Napoli, în Italia. Muzicienii formației susțin concerte în Europa și Africa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS