UPDATE Descinderi în Bucureşti şi în judeţele Olt şi Vâlcea într-un dosar de evaziune fiscală

perchezitii


În această dimineaţă, poliţiştii vâlceni efectuează şase percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Olt şi Vâlcea, la persoane cercetate pentru evaziune fiscală, producând un prejudiciu bugetului de stat estimat la 1.500.000 lei.

Încă de la ora 06.00, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează 6 percheziţii la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi la domiciliile persoanelor bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, în domeniul leasing-auto, prin care s-ar fi produs bugetului de stat un prejudiciu estimat la 1.500.000 lei.

Percheziţiile se desfăşoară pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Olt şi Vâlcea. Din investigaţiile efectuate a reieşit faptul că, în perioada anilor 2010 – 2011, persoanele în cauză nu ar fi evidenţiat în actele contabile ori în alte documente legale operaţiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate. Totodată, aceştia ar fi evidenţiat în actele contabile ale societăţilor comerciale operaţiuni fictive, care nu au existat în realitate. Percheziţiile vizează identificarea şi ridicarea de documente contabile din arhiva firmelor vizate, necesare probării faptelor cercetate.

UPDATE: Percheziţiile s-au desfăşurat pe raza localităţilor Bucureşti, Râmnicu Vâlcea, comuna Ioneşti, din judeţul Vâlcea şi comuna Pleşoiu, din judeţul Olt, la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi la domiciliile persoanelor bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală, în domeniul leasing-auto, prin care s-ar fi produs bugetului de stat un prejudiciu estimat la 1.500.000 de lei.


În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate mai multe documente contabile în vederea probării faptelor cercetate. Ofiţerii de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice continuă cercetările sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

 


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 17 octombrie 2017

Top