Olt: Peste 30.000 de hectare de culturi agricole și plantații de pomi fructiferi, afectate din cauza frigului

Foto: Arhivă acasă.ro
Autori


Culturile din județul Olt de porumb, floarea soarelui, rapiță și legume, precum și plantațiile de viță de vie, pruni, caiși, piersici și alți pomi fructiferi au fost afectate de temperaturile scăzute pe o suprafață totală de peste 31.000 de hectare, a declarat, pentru Agerpres, directorul Direcției Agricole Județene (DAJ) Olt, Emil Marinescu.

Acesta a precizat că situația a fost centralizată la DAJ Olt în urma informărilor trimise de primăriile din județ.

Potrivit lui Emil Marinescu, culturile de porumb au fost afectate de valul de frig de săptămâna trecută pe o suprafață 15.425 hectare, floarea-soarelui pe o suprafață de 10.435 hectare, rapița — 1.083 hectare, mazărea — 913 hectare, legumele cultivate în câmp — pe 328 hectare, cartofi — 48 de hectare, legume cultivate în solarii — 68 de hectare.


Șeful DAJ Olt a menționat că au fost afectate și plantațiile de pomi fructiferi și viță de vie, respectiv livezile de pruni pe 1.853 hectare, livezile de caiși piersici, cireși, vișini — pe 1.140 hectare și vița de vie pe 1.716 hectare.

“Aceste culturi, au fost afectate, pe suprafețele menționate, în diferite proporții, între 20% și 80%. Situația aceasta am înaintat-o la minister”, a adăugat Marinescu.


Comenteaza acum

Alte stiri

15 iunie 2018

Olt: Mai multe gospodării, afectate de inundații

Echipaje de la Garda Balș și Detașamentul Slatina intervin, la această oră, cu o autospecială cu accesorii pentru evacuarea apei, un autocamion și două motopompe, în comuna Morunglav. În satul Bărăști a fost evacuată apă din două beciuri, iar ...

Sumarul ediției de duminică, 24 iunie 2018

Top