6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Aproape 6.000 slătineni vor primi tichete sociale de Paște

Olt: Aproape 6.000 slătineni vor primi tichete sociale de Paște

Numărul beneficiarilor de tichete sociale, care s-au acordat pentru prima dată anul trecut pentru Crăciun, a crescut cu aproximativ 2.500, până la Paște poștașii având de livrat 5.964 plicuri.
Beneficiari sunt pensionarii cu venituri cumulate de cel mult 1.000 lei/lună și persoanele cu handicap grav și accentuat. Aceștia vor primi acasă, începând de miercuri, câte 10 tichete a 10 lei fiecare. Numărul beneficiarilor este mai mare, spune directorul Direcției de Protecție Socială din cadrul Primăriei Slatina, Nora Popescu , pe de o parte pentru că au aflat de campanie mai mulți slătineni care se încadrează în categoriile stabilite de primărie (acordarea tichetelor se face pe bază de cerere, cererile fiind centralizate în 10 puncte de colectare din municipiu), fiind deja a doua campanie, iar pe de altă parte pentru că plafonul veniturilor în cazul pensionarilor a fost crescut ,de la 800 la 1.000 lei.
Tichetele sunt valabile până la sfârșitul anului, iar slătinenii pe care poștașii nu-i vor găsi acasă pot ridica tichetele în decurs de 10 zile, de la poștă, sau de la Direcția de Protecție Socială, până la sfârșitul lunii aprilie. Tichetele pot fi valorificate în cadrul unui număr de 122 de unităţi comerciale de pe raza municipiului Slatina, lista acestora fiind atasata fiecarui tichet social distriutbuit beneficiarilor.
În campania pentru Crăciun, a mai specificat directorul Nora Popescu, 43 de plicuri au rămas neridicate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS