6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltPeste 6.000 elevi din Olt vor învăța cum să se spele pe dinți de la Dr. Măseluță și Supereroii dinților sănătoși

Peste 6.000 elevi din Olt vor învăța cum să se spele pe dinți de la Dr. Măseluță și Supereroii dinților sănătoși


Mii de elevi din 47 localități ale județului Olt vor primi în perioada următoare vizita voluntarilor de la Crucea Roșie, care îi vor învăța tehnica periajului dentar și regulile de igienă. Sfaturile practice vor fi însoțite de produse asigurate de sponsori.

Peste 6.000 elevi din 47 localități ale județului Olt, însemnând aproape jumătate de județ, vor fi vizitați în luna aprilie de voluntarii de Cruce Roșie, care le vor explica în detaliu tehnica periajului dentar corect, precum și importanța respectării regulilor generale de igienă. Voluntarii vor fi ajutați în demersul lor de Dr. Măseluță și supereroii dinților sănătoși, care sunt protagoniștii unui film demonstrativ.
„În cadrul lecțiilor din școli, copiii vor intra în universul zâmbetelor sănătoase cu ajutorul filmului educațional Dr. Măseluță și Supereroii dinților sănătoși. Acesta le prezintă într-o manieră ludică regulile care trebuie respectate pentru a avea un zâmbet strălucitor și sănătos: periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist și adoptarea unei diete echilibrate. După vizionarea filmului, voluntarii Crucii Roșii, profesori din scoli, exemplifică tehnica de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toți copiii prezenți fiind direct implicaţi în acest proces interactiv.

Lecțiile de igienă orală sunt completate de informații privind importanța spălării mâinilor, pentru ca cei mici să fie protejați de afecțiunile bacteriene consecutive unei igiene deficitare.“, precizează Crucea Roșie, Filiala Olt, într-un comunicat.
La finalul vizitei elevii vor primi periuță și pastă de dinți Colgate, un pliant cu sfaturi pentru părinți, un calendar pentru însemnarea periajului zilnic și produse Protex pentru igiena mâinilor, acțiunea fiind derulată în cadrul unui amplu program școlar Colgate, la nivel național anul trecut fiind 150.000 beneficiari, jumătate dintre acești – elevi din școlile din mediul rural sau orașe mici.
„Experiența în cadrul unor astfel de programe, la edițiile trecute, a fost extraordinară. În special copiii din mediul rural sunt foarte atenți la demonstrații, disciplinați, dovedesc un interes deosebit. Și nu doar ei, și părinții ne-au pus o mulțime de întrebări, lucru pe care eu îl consider extraordinar, pentru că ajungem în zone în care acești elevi nu au acces facil la servicii stomatologice“, a declarat dr. Andreea Dumiterscu, voluntar implicat în programe similare ale filialei Olt de Cruce Roșie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS