Olt: Aproape 14.000 șomeri în judeţ şi doar 175 locuri de muncă disponibile pentru bursa din 7 aprilieAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt a anunțat astăzi că 67 agenți economici au fost contactați pentru a anunța posturi disponibile, în perspectiva Bursei generale a locurilor de muncă, din 7 aprilie 2017. 25 dintre cei contactați au și înaintat oferte, în total 175 locuri de muncă, dintre aceștia doar cinci pentru persoane cu studii superioare, în următoarele meserii: inginer construcții civile, economist, arhivist, arhivar,redactor, electrician, electrotehnist, maistru, sudor,vânzator, lucrător gestionar,bucătar, ospătar,mecanic agricol, lăcătuș mecanic, șofer, casier, zidar, fierar betonist, dulgher, manipulant mărfuri, confecționer asamblor articole din textile, muncitor necalificat în confecții textile.

În județul Olt sunt înregistrați aproape 14.000 șomeri (13.965), dintre care doar 2.484 indemnizați. Rata șomajului, de 8,30%, a depășit media națională. Problema cea mai mare, însă, pare a fi faptul că șomerii nu au calificările cerute astăzi pe piața muncii. Directorul AJOFM Olt, Cristel Cîrloganu, a declarat că aproape 6.000 șomeri sunt necalificați, iar dintre aceștia, foarte mulți sunt absolvenți de școală generală.

„Avem, pe de o parte, o rată mare a șomajului, iar pe de altă parte o structură a calificărilor șomerilor aflați în evidență care nu se potrivește cu cerințele angajatorilor. Nu există o singură cauză pentru care s-a ajuns aici, e un cumul. Acest decalaj încercăm să-l micșorăm prin cursurile de formare pe care le organizăm“, a precizat directorul AJOFM.


Deși, teoretic, toți cei aproape 14.000 șomeri sunt dornici să-și găsească un loc de muncă, practic, foarte mulți trăiesc de pe urma diverselor forme de beneficii sociale și nici nu ar fi dispuși să renunțe la acestea pentru salariul minim, mai ales atunci când acestea, cumulate, ating valori comparabile cu ceea ce ar primi lucrând din greu.

Bursa generală a locurilor de muncă va fi organizată în județul Olt în Slatina, la Casa de Cultură a Sindicatelor, și în Caracal, la Teatrul Național.Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

13 octombrie 2017

Horoscopul de weekend

Berbec Este bine să te ocupi numai de planurile dumneavoastră în această săptămână. Rezervaţi-vă momente de liniște, în singurătate, analizaţi situația în care vă aflaţi și relațiile pe care le aveţi cu ceilalți. Concluziile formulate acum vă ...

Sumarul ediției de marţi, 17 octombrie 2017

Top