21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Comercianți de semințe contrafăcute, descoperiți de procurorii olteni în București

Olt: Comercianți de semințe contrafăcute, descoperiți de procurorii olteni în București

Trei persoane care se ocupau cu contrafacerea de semințe-hibrid și produse fito-sanitare care imită o marcă celebră urmează să fie aduse la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, în urma a cinci percheziții desfășurate astăzi în București.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au luat urma infractorilor după ce un cetățean din Scornicești s-a plâns că, în luna februarie, a plătit 4.000 lei pe semințe de floarea soarelui de marcă, ulterior constatând că produsele respective nu au holograma producătorului.
Polițiștii IPJ Olt i-au reperat pe cei care au vândut produsele contrafăcute în Olt și au pornit, luna trecută, în căutarea lor. În București au avut parte de o adevărată aventură, în urmărirea bărbaților fiind mai întâi șicanați în trafic, după care scoși în afara părții carosabile.
Procurorii au efectuat astăzi cinci percheziții la adresele acestora, ocazie cu care s-a descoperit o adevărată industrie de reprodus celebrele semințe.
„La data de 02.03.2017 au fost efectuate percheziţii la cinci adrese utilizate de suspecţi, ocazie cu care a fost identificată o fabrică clandestină de produs şi împachetat seminţe hibrid, produse fito-sanitare contrafăcute precum şi 253 de saci cu seminţe hibride contrafăcute.
În activităţile desfăşurate procurorii au fost sprijiniţi de către lucrători din cadrul DGPMB – Poliţia Sectorului 6, Serviciul de investigare a criminalităţii economice şi Poliţia Locală Sector 4.“, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina prin intermediul unui comunicat.
Persoanele suspecte sunt cercetate pentru contrafacerea unei mărci și punerea în circulație a unui produs purtțând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, înșelăciune și ultraj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS