Olt: Arest preventiv, respectiv control judiciar pentru cei implicați în furtul de aluminiu de la ALRO

Autori


Trei inculpați în dosarul de furt de aluminiu de la societatea slătineană ALRO S.A. rămân în arest preventiv, iar patru au fost plasați sub control judiciar prin decizia judecătorului de drepturi și libertăți al Judecătoriei Slatina, pronunțată marți-seara.

Cei șapte inculpați reținuți luni, 27 februarie, au fost audiați astăzi la Parchet și ulterior prezentați judecătorului, care, după alte câteva ore de audieri, a hotărât ca trei persoane să rămână în arest și patru sub control judiciar pentru 60 de zile.

„Admite în parte propunerea Parchetului de pe lângă Judecatoria Slatina. (…) dispune arestarea preventivă a inculpatilor: -DUMITRU SORIN DORIN, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, (…) DRĂGHICI MIHĂIȚĂ – ADRIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, (…) SOARE FLORIN, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat, (…) pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 28.02.2017 şi până la data de 29.03.2017 inclusiv“ a hotărât judecătorul, pentru ceilalți patru inculpați fiind stabilit controlul judiciar de la data de 28.02.2017 până la data de 28.04.2017 inclusiv.

Totodată, inculpații au și următoarele obligații:

„a) să se prezinte la judecătorul de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura ori de câte ori sunt chemati; b) să informeze de îndată judecătorul de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea, respectiv Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;

În baza art. 215 alin. (2) C. proc. pen., pe timpul controlului judiciar, impune celor trei inculpaţi să respecte următoarele obligaţii:


a) să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura

b) să nu se apropie unul de celălalt sau de inculpaţii Dumitru Sorin Dorin, Drăghici Mihăiţă Adrian şi Soare Florin, de martorii audiaţi în cauză, respectiv Giura Victor, Iordache Elena, Tudor Gheorghe, Stan Maria, Olteanu Gheorghe Cristian şi să nu comunice direct sau indirect unul cu altul sau cu martorii audiaţi în cauză, pe nicio cale.

În baza art. 215 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 28.02.2017 ora 21:00“, se precizează în încheiere.

Primii doi inculpați pentru care s-a hotărât arestul preventiv sunt bărbații care au pătruns, în seara de 16 februarie 2017, în incinta ALRO, având complicitatea angajaților societății și ai firmei care asigură paza, cu un autotractor și o semiremorcă, în care au încărcat 22 tone de deșeuri de aluminiu, bunuri pe care aveau de gând să le comercializeze la topitoriile de pe raza municipiului Slatina.

Agentul de pază Toma Ionela nu i-a controlat, nici la intrare, dar nici la ieșire, și nici șeful de tură Soare Florin. La încărcarea semiremorcii au fost ajutați de motostivuitoristul Prună Ion, în timp ce agentul de pază Dumitraș Victor a ținut legătura, telefonic, cu toți cei implicați. Celălalt motostivuitorist, Cristea Victor, a fost cel care i-a asigurat pe cei doi hoți că pot intra în societate și de asemenea i-a ajutat la încărcarea deșeurilor. Hoții au fost însă prinși de polițiștii IPJ Olt în flagrant delict pe raza municipiului Slatina.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 16 ianuarie 2018

Actualitate

» Un cuplu a fost arestat pentru sechestrarea propriilor copii. Cei 13 adolescenţi salvaţi erau malnutriţi
» Şase drumuri naţionale sunt închise circulaţiei
» Belgia: Trei persoane rănite după prăbuşirea unei clădiri rezidenţiale: Posibil atac terorist

Local

» Examenele pentru permisul de conducere, suspendate până pe 31 ianuarie
» Accident mortal pe Valea Oltului
» Situaţia depozitului de la Măldăreşti, în discuţie la Prefectura Vâlcea
» Absolvenţii care îşi continuă studiile nu primesc şomaj
» Bancnota de 500 de euro se mai poate folosi doar în 2018
» Cum poţi afla dacă ai calculatorul folosit de hackeri
» Holograma din Muzeul din Orşova, nefuncţională

Dolj

» Craioveanul care face istorie în politica italiană
» Cine încheie contract de asigurare cu Casa de Pensii plătește mai mult în 2018
» Se scumpeşte rovinieta
» Ziua Culturii Naționale, serbată la Cercul Militar Craiova
» Bate vântul austerității prin unele primării doljene
» Greu cu branșarea la apă în zona metropolitană
» Focar de hepatită la Școala Specială „Sf. Mina“ din Craiova
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Gorj: Filtre ale poliţiei pentru verificarea rovinietei
» Gorj: Zăpadă pe două drumuri naţionale
» O parte din acoperişul nou al Stadionului Municipal s-a desprins şi riscă să cadă în stradă
» Explozie la o staţie de pompare a gazelor
» Fonduri pentru restaurarea Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu

Sport

» Tenis – Australian Open: Simona Halep a învins-o pe Aiava
» Tenis – Australian Open: victorie mare pentru Sorana Cârstea
» Modificări importante la echipa secundă a Universității Craiova (galerie foto)
» Silviu Lung a început activitatea la CSO Filiași (galerie foto)

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top