13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltFostul ministru Florin Iordache, citat ca martor în dosarul de corupţie de la Primăria Caracal

Fostul ministru Florin Iordache, citat ca martor în dosarul de corupţie de la Primăria Caracal

Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, a fost citat ca martor într-un proces de corupţie de la Primăria Caracal. La termenul de pe 19 ianuarie, Tribunalul Olt a dispus citarea a șapte martori, printre care se numără şi Florin Iordache. Acesta din urmă a lipsit la termenul de astăzi, urmând să fie citat de instanţă.

În acest dosar, procurorii DIICOT i-au trimis În judecată, în iunie 2014, pe Gheorghe Anghel, fostul primar al municipiului Caracal, Stelian Veselin, fostul preşedinte al echipei de fotbal FC Caracal şi fostul director al Întreprinderii de Gospodărire Orăşenească (IGO) Caracal. Alături de aceştia, trimişi în judecată au fost şi ceilalţi patru inculpaţi din dosarul fraudelor de la fosta formaţie de fotbal locală, şi anume Petre Neacşu, secretar al Asociaţiei Fotbal Club Caracal, Victor Botezatu, trezorier la FC Caracal şi angajat al IGO, Artemiza Pisică, angajată a IGO, şi Cristian Georgescu, fost vicepreşedinte al FC Caracal şi fost comisar la Garda Financiară.
Procurorii au reţinut că, în perioada 2010 -2013, la nivelul municipiului Caracal, s-a constituit un grup infracţional organizat format iniţial din suspecţii Gheorghe Anghel ( fost primar al municipiului Caracal), Stelian Veselin (director al unei societati comerciale) şi Cristian Georgescu (fost comisar la Garda Financiară Olt), care a avut ca scop sustragerea de sume substanţiale de bani în dauna Primăriei Caracal şi a unei societati comerciale pentru susţinerea echipei de fotbal locale şi însuşirea unor sume mari de bani prin mijloace frauduloase. Ulterior, la grupul infractional organizat, au aderat şi alte 3 persoane .
Prin activitatea infracţională conjugată şi prin mijloace frauduloase, grupul infracţional organizat a creat un prejudiciu total de 6.039.550 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS