21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltŞase olteni urmăriţi în Austria pentru furt, prinşi de poliţişti

Şase olteni urmăriţi în Austria pentru furt, prinşi de poliţişti

Şase persoane, pe numele cărora autorităţile austriece au emis mandate europene de arestare pentru furturi de pe șantierele unor firme din Austria, au fost depistați de poliţiştii din Olt. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.
La data de 26 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale și ai Serviciului de Acţiuni Speciale, împreună cu polițiști din cadrul Polițiilor municipiilor Slatina și Caracal și ai Postului de Poliție Dobrosloveni, au pus în executare 6 mandate europene de arestare, emise de autoritățile din Austria.
Pe numele a 6 persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 46 de ani, din județul Olt, autorităţile austriece au emis mandate europene de arestare pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt. Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi sustras unelte depozitate în containere aflate pe șantierele unor firme de construcții din Austria, cauzând un prejudiciu de aproximativ 300.000 de euro.
Magistrații Parchetului Curții de Apel Craiova au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a celor 6 persoane, acestea fiind încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.
Astăzi, 27 ianuarie, cei 6 urmează să fie prezentați Curții de Apel Craiova, cu propunere de arestarea preventivă, în vederea demarării procedurilor de predare către autoritățile judiciare din Austria.
Pentru depistarea celor în cauză, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS