8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltSe distrubuie alimente pentru persoanele defavorizate din Slatina

Se distrubuie alimente pentru persoanele defavorizate din Slatina

Primăria municipiului Slatina a anunțat reluarea acțiunii de distribuire a pachetelor cu alimente către beneficiarii Programului operațional ”Ajutorarea persoanelor defavorizate”. Astfel, în perioada 20 – 31 ianuarie, toate persoanele ce au fost trecute pe listele inițiale – fie că au ridicat sau nu cutiile cu alimente în cadrul etapelor anterioare de distribuire -, sunt așteptate să se prezinte pentru a intra în posesia a 2 (două) cutii cu produse alimentare (8,8 kg/cutie) la cantina Colegiului Tehnic ”Ion Mincu” de pe strada Drăgănești, nr. 25 (vizavi de Cimitirul Eroilor). Programul orar de distribuire este de luni până joi, între orele 08.00 – 16.00 și, respectiv vineri, între orele 08.00 – 14.00. Documentele justificative de apartenență la grupurile-țintă ce vor fi solicitate la înmânarea pachetelor au rămas aceleași ca la etapele anterioare de distribuire a alimentelor, cu precizarea că acestea trebuie să fie valabile la data derulării acțiunii.
Distribuirea alimentelor se va face în ordinea prezentării beneficiarilor la centrul de distribuție, până la epuizarea stocului existent.
Categoriile de beneficiari au rămas aceleași, respectiv:
– familiile beneficiare de ajutor social;
– familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei;
– şomerii cu indemnizaţie lunară cel mult egală cu 450 lei;
– şomerii neindemnizați;
– alte persoane care au un venit pe membru de familie cel mult egal cu 450 lei/lună, nu sunt incluse în categoriile enumerate și care sunt în evidența Direcției Protecție și Asistență Socială (ex. – beneficiarii gratuității la consumul a 5 m.c. apă/lună);
– toate categoriile de pensionarii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, sunt de până la 450 lei/lună inclusiv;
– persoanele cu handicap grav şi accentuat – adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private.
Conținutul unei cutii cu alimente constă în următoarele produse:
1. Faină albă de grâu – 1 kg.
2. Mălai – 2 kg.
3. Paste făinoase – 400 g.
4. Ulei – 2 litri
5. Zahăr – 1 kg.
6. Conserva carne de vita – 1 cutie/300 g.
7. Conserva pateu de ficat de porc – 1 cutie/200 g.
8. Orez- 1 kg.
9. Conserva de pasta de tomate – 1 cutie/400 g.
10. Fasole boabe – 1 pungă/500 g.

Pentru persoanele netransportabile, Direcția Protecție și Asistență Socială Slatina va asigura livrarea pachetelor cu alimente la domiciliul acestora, la sesizarea unui membru al familiei sau a unei terțe persoane, la numerele de telefon – 0249/418.663, 0249/418.660.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS