Jandarmii olteni la ora bilanţuluiEvaluarea activităţii desfăşurate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt în anul 2016 a avut loc, astăzi, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt.

La eveniment au participat cadrele Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt și în calitate de invitaţi, prefectul judeţului Olt – Petre-Silviu Neacşu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt – Marius Oprescu  şi şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi ai instituţiilor judeţene cu care inspectoratul cooperează/colaborează.

În cadrul activităţii de evaluare, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, colonel Tudor-Dorel Drejoi, a prezentat activităţile organizate, misiunile executate şi rezultatele obţinute în perioada analizată.

Unitatea asigură paza şi protecţia instituţională la 15 obiective din zona de competenţă, menţinerea ordinii interioare la 12 săli de judecată, precum şi paza, protecţia, supravegherea şi intervenţia la conductele magistrale de transport produse petroliere şi cea de fibră optică pe o lungime totală de 287,2 km.

Au fost organizate şi s-au executat 360 transporturi de valori (din care 337 judeţene şi 23 interjudeţene) precum şi 39 transporturi cu caracter special.

Structurile mobile ale inspectoratului au asigurat ordinea publică la  177 manifestări cultural-artistice, religioase, promoţionale, comemorative, 3 manifestări sportive, 5 vizite oficiale și 5 manifestări de protest (marşuri, mitinguri).

De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, a asigurat, cu prilejul alegerilor locale și parlamentare, ordinea și liniștea publică la nivel județean, pe întreaga perioadă a campaniilor electorale, pe timpul votării, protecției B.E.C.J Olt, secțiilor de votare, precum și securitatea pe timpul timpul transportului și depozitării buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare votării.


În perioada analizată structurile operative au executat 10 intervenţii pentru aplanarea unor conflicte, 2 intervenţii de salvare/evacuare şi 81 misiuni de intervenţie la alte solicitări ale cetăţenilor.

În ceea ce priveşte menţinerea ordinii publice, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, jandarmii olteni au acţionat în sistem integrat pe raza judeţului Olt, fiind executate 11.661 patrule mixte în mediul urban,  2.502 patrule mixte în mediul rural, 3.715 patrule de jandarmi în mediul urban, 817 patrule de jandarmi în mediul rural şi 100 acţiuni în zona instituţiilor de învăţământ.

În baza planurilor de cooperare/colaborare încheiate între instituţia noastră şi alte structuri, au fost executate 511 misiuni în cooperare cu alte instituţii ale sistemului de apărare şi securitate naţională, organizaţii, instituţii şi autorităţi ale administraţiei publice locale.

Toate acţiunile desfăşurate s-au concretizat în constatarea a 668 fapte de natură penală, din care 229 constatate de jandarmi şi 439 în comun cu poliţia, fiind identificaţi 702 autori şi aplicarea a 1625 sancţiuni contravenţionale în valoare de 451.650 de lei.

Pentru modernizarea tehnicii auto s-au cumpărat cinci sisteme de avertizare acustică și luminoasă, precum și un autovehicul Renault Trafic, totodată au fost preluate prin redistribuire un număr de 19 autovehicule.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 21 iunie 2018

Actualitate

» Liviu Dragnea află sentința în dosarul ”Bombonica”, în primă instanță
» Din cauza ploii torenţiale, circulaţia este îngreunată pe Autostrada A2

Publireportaj

» Primăria Craiova angajează 7 inspectori

Local

» Mehedinţean dat dispărut de familie
» Arestat pentru evaziune fiscală
» Prinşi în flagrant făcând schimb valutar fără autorizaţie
» Mamă şi fiu, agresaţi la un loc de joacă de un părinte băut
» Incendierea miriștilor, nesancţionată

Dolj

» Infuzie de capital la două societăți deținute de CJ Dolj
» Primarul reales din Ișalnița a pierdut procesul cu ANI
» Gata cu contestațiile, treceți la asfaltarea străzilor!
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Gorj: Polițist cercetat disciplinar pentru că a venit băut la serviciu
» Gorj: Dian Popescu a fost schimbat de la şefia ALDE
» Tatăl celor trei copii din Motru, de negăsit de trei săptămâni
» Singura tabără de agrement pentru elevi şi-a deschis porţile
» Romii din Scoarţa nu îşi plătesc datoriile către primărie
» Pericol de moarte la un loc de joacă din Târgu Jiu

Mehedinţi

» Mehedinţi: Coliziune între un autoturism şi un tir

Sport

» Gașca lui Vrăjitoarea joacă finala campionatului la Under 13
» Să transpirați bine! (galerie foto)
» Judoka de la Universitatea, din nou pe podium
» Vladimir Screciu: Nu am schimbat culorile
» Fotbal / CM din Rusia – faza grupelor. Vezi rezultatele, clasamentele și programul meciurilor!

Sanatate

» Pacienții asigurați au dreptul la analize de prevenție gratuite, periodic

Educatie

» Elevii din Dolj au depus peste 1.000 de contestații la evaluarea națională

Magazin

» 21 iunie, solstițiul de vară
» Horoscop
» Bancul zilei

Top