16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Ţurţurii ridică probleme slătinenilor

Olt: Ţurţurii ridică probleme slătinenilor

Judeţul Olt nu se mai află în această perioadă sub incidenţa niciunei avertizări de fenomene meteo periculoase, dar militarii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt se confruntă cu o nouă problemă – țurțurii formați la nivelul acoperișurilor. Blocurile de gheață pot răni, în cădere, persoanele care trec prin zonă sau pot avaria autovehiculele parcate.
Pentru a evita asemenea evenimente nefericite, recomandările noastre, pentru proprietarii de locuinţe şi asociaţiile de proprietari, sunt următoarele:
– curăţarea, de către proprietari sau Asociaţiile de Proprietari, a acoperişurilor clădirilor, în limita posibilităţilor, şi marcarea zonelor unde există riscul căderii de ţurţuri sau zăpadă;
– atenţionarea cetăţenilor care doresc să parcheze maşinile în apropierea blocurilor, pentru prevenirea rănirii acestora sau avarierii autovehiculelor, în cazul căderii de ţurţuri sau zăpada de pe acoperiş;
– Curăţarea trotuarelor şi străzilor din apropierea blocurilor, astfel încât trecătorii să nu fie nevoiţi să meargă pe lângă imobile şi să fie surprinşi de eventualele căderi ale țurțurilor sau blocurilor de zăpadă dislocate de pe acoperişuri.
De îngrijirea şi curăţarea clădirilor şi faţadelor acestora, se ocupă proprietarii sau asociaţiile de locatari, pompierii acţionând numai dacă arhitectura imobilelor nu permite îndepărtarea ţurţurilor de către cetăţeni. În caz de pericol iminent de cădere a ţurţurilor de pe clădiri înalte, proprietarii au obligaţia să ia măsuri de avertizare şi de marcare a perimetrului expus riscurilor.
În ultima perioada, echipele specializate ale ISU Olt, au intervenit la patru solicitări pentru degajarea țurțurilor formați la clădiri din municipiul Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS