16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Controale la centrele comerciale

Olt: Controale la centrele comerciale

În vederea reducerii posibilităților de producere a unor evenimente care să umbrească sărbătorile de iarnă, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a dispus unităților subordonate întreprinderea măsurilor menite să asigure un nivel ridicat de protecție la nivelul comunităților.
Astfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al județului Olt a derulat, în perioada 17 – 18 decembrie a.c., 12 acţiuni inopinate de verificare la obiective frecventate de un număr mare de utilizatori, din categoria centrelor comerciale.
Pe timpul acestor controale, inspectorii de prevenire au identificat o serie de neconformități, în urma cărora au aplicat 17 sancțiuni contravenționale (8 avertismente și 9 amenzi), în cuantum de 19.000 lei.
Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriași, respectiv de către administratorii/proprietarii spațiilor. Printre aspectele urmărite pe durata controalelor menționăm: verificarea modului de asigurare a dotării cu mijloace tehnice de primă intervenție; verificarea modului de exploatare a instalației electrice de iluminat și a sistemului de încălzire; asigurarea condițiilor de evacuare în siguranță a persoanelor; reglementarea fumatului și utilizarea focului deschis.
De asemenea, pompierii au desfășurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu persoanele responsabile din cadrul centrelor comerciale, asupra modalităţilor practice de evacuare a utilizatorilor, materialelor şi asigurarea primei intervenții în caz de incendiu.
Pentru familiarizarea cu specificul construcțiilor, asigurarea accesului cu autospeciale și planificarea unor eventuale exerciții, pompierii din cadrul subunităţilor operative au efectuat 12 acţiuni de recunoaştere în teren a spațiilor comerciale controlate.
În perioada următoare, ISU Olt va intensifica acțiunile de prevenire și va asigura prezența echipajelor de intervenție la evenimentele de amploare, în care sunt așteptați un număr mare de cetățeni, pentru realizarea rapidă a unor dispozitive operative în cazul apariției unor situații de urgență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS