22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRestricţii de circulaţie pe Valea Oltului şi pe mai multe drumuri din ţară

Restricţii de circulaţie pe Valea Oltului şi pe mai multe drumuri din ţară

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a anunţat că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier.

În județul Olt, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN64 Găneasa — Râmnicu Vâlcea, între kilometri 34+000 și 40+915 metri, din cauza unor degradări apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara (comuna Găneasa). Traficul greu se desfășoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN65 Găneasa — Salcia, DJ677 Salcia — Pleșoiu (DN64).

În perioada 21 octombrie — 15 noiembrie 2016, se vor executa lucrări de întreținere periodică (așternere covoare asfaltice) pe autostrada A2 București — Constanța, pe sectorul cuprins între kilometri 96 și 117+500 de metri, pe tronsonul Lehliu-Gară — Fetești. Lucrările se vor executa pe segmente de maximum 2700 de metri, pe câte o cale de rulare, cu redirecționarea traficului pe bandă a doua a sensului opus (implicit, autovehiculele care circulă din sens opus vor folosi prima bandă). Excepție va face segmentul cuprins între kilometrii 104+500 și 106+500 (nodul rutier Drajna), unde se va circula pe câte o bandă.

Primul segment pe care au început lucrările este cuprins între kilometri 95+650 și 97+660, pe calea unu.

Pe sectoarele pe care circulația se va desfășura deviat (de pe un sens pe celălalt), viteza de deplasare a autovehiculelor va fi limitată la 60 km/ h.

Lucrările se vor desfășura fără întrerupere, în perioada menționată (atât pe timp de noapte, cât si pe timp de zi, inclusiv în weekend). Pentru ca participanții la trafic să observe din timp zonele în lucru, balizele cu lumini intermitente vor funcționa și ziua.

Conducătorii auto trebuie să respecte semnalizarea temporară instituită.

În judetul Galați, pe DN25 Galați — Tecuci este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone între localitățile Șendreni și Hanu Conachi, fiind impusă și restricție de viteză de 50 km/ h. Amintim că, din cauza apei acumulate pe carosabil, tronsonul de drum a fost închis în perioada 12-16 octombrie 2016 (între kilometri 31+200 — 68+197).

DN67C—Transalpina este închis (din data de 8 octombrie) între Rânca și Obârsia Lotrului, pe tronsonul kilometric 34+500 — 59+800, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (zăpadă și vânt puternic).

DN7C—Transfăgărășan este deszăpezit pe întreg tronsonul, însă, pentru a circula pe acest drum, sunt recomandate anvelopele de iarnă.

În județul Buzău, pe DN10 Buzău — Brașov, din cauza lucrărilor care se execută la viaductul Stânca Teherău, în zona Siriu (kilometri 85+534-86+948), circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone rămâne restricționată. Este instituită și restricție de viteză de 10 km/ h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău — Ploiești, DN1A Ploiești — Cheia — Săcele, DN1 Săcele — Brașov.

În județul Argeș, până în data de 15 noiembrie 2016, pe DN7 Pitești — Râmnicu-Vâlcea, între kilometrii 128 și 134, pe raza comunei Drăganu, se efectuează lucrări de decopertare și asfaltare, iar traficul rutier se desfășoară pe o bandă, alternativ, fiind dirijat de piloți de circulație.

În județul Sibiu, traficul rutier se desfășoară pe o bandă, alternativ, pe DN7 Sibiu — Râmnicu Vâlcea, în zona Turnu Spart (între localitățile Boița și Lazaret), din cauza unor lucrări care se execută la podul peste pârâul Meghiș. În acest punct apar frecvent probleme de fluentă a circulației auto.

Tot pe Valea Oltului, pe DN7, în județul Vâlcea, până în data de 1 decembrie 2016, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră se desfășoară restricționat, pe o bandă, alternativ (pe toată lungimea viaductului). Și în acest loc se formează adesea coloane de autovehicule.

Pe DN13C, pe sectorul Vânători (județul Mureș) — Cristuru Secuiesc (județul Harghita), este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeț avariat de o viitură.

Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în județul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricționat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviței — Ciumârna (între kilometrii 23 și 27).

În județul Constanța, în perioada 12 septembrie 2016 — 30 noiembrie 2016, circulația rutieră pe podul de la Agigea (pe DN39, km 8+988) este închisă total, pentru toate categoriile de vehicule, în vederea execuției și finalizării lucrărilor de reabilitare a acestuia.

Rutele ocolitoare recomandate sunt:

— Către Mangalia: nod rutier A4 (intersecție cu DN39, Agigea) — A4 (intrare port Constanța-Sud) — podul nou peste Canalul Dunăre-Marea Neagră — bretea de acces la DN39A — DN39A — intersecție cu DN39 — DN39 Eforie-Nord — Mangalia;

— Către Negru Vodă: nod rutier A4 (intersecție cu DN39, Agigea) — A4 (intrare port Constanța-Sud) — podul nou peste Canalul Dunăre-Marea Neagră — bretea de acces la DN39A — DN39A — intersecție cu DN39 — DN39 Eforie-Nord — Agigea — DN38 Agigea — Negru Vodă (detalii pe pagina de internet a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România).

Potrivit Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov, în vederea efectuării legăturii liniei secundare 208 Sibiu — Copșa Mică cu Magistrala 300 (Culoarul 4 PAN EUROPEAN), se efectuează lucrări de reparații și modernizare la infrastructură feroviară iar din această cauză, între stațiile de cale ferată Șeica Mare și Copșa Mică (județul Sibiu), traficul feroviar este întrerupt. Circulația trenurilor se desfășoară normal, cu transbordarea auto a călătorilor între stațiile de cale ferată menționate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS