3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Fermierii mai pot depune proiecte până pe 31 octombrie

Olt: Fermierii mai pot depune proiecte până pe 31 octombrie

Fermierii olteni mai au încă două săptămâni la dispoziţie să depună proiecte pe submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici”, pentru că pe 31 octombrie se încheie sesiunea din acest an, informează gazetanoua.ro.

„Până pe 31 octombrie încă îi mai aşteptăm pe fermieri să depună proiecte pe submăsura 6.3, că să primească sprijin de 15.000 de euro, în două tranşe. La această dată se încheie sesiunea din acest an, dacă nu se va prelungi, însă la nivel naţional nu există interes pentru această submăsură. Astfel, plafonul pentru această submăsură nu a fost atins. S-au depus proiecte în valoare de peste 20 de milioane de euro, însă plafonul este de 79 de milioane de euro”, a declarat pentru sursa citată preşedintele „Agrostar” Olt, Ion Păunel.

Numai Sindicatul Producătorilor Agricoli „Agrostar” Olt a întocmit, în acest an, 70 de proiecte pe submăsura 6.3, sprijinul nerambursabil acordat fiind de 15.000 de euro. Prin această submăsură de finanţare se acordă bani europeni pentru îmbunătăţirea managementului exploataţiei agricole de mici dimensiuni şi creşterea orientării către piaţă şi a veniturilor exploataţiilor agricole reduse ca dimensiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS