Olt: Şcolile cu elevi puţini şi neautorizate sanitar vor fi desfiinţate

Sursa foto: ziarulfaclia.ro
Autori


Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Felicia Man, a declarat, astăzi, în cadrul unei întâlniri la care au participat majoritatea primarilor din judeţ că Inspectoratul caută soluţii pentru redimensionarea reţelei şcolare, în sensul închiderii şcolilor care au puţin elevi şi nici nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, informează gazetanoua.ro.

„Sunt convinsă că, spre sfârşitul anului, vom găsi împreună o cale de dialog şi soluţii mult mai bune pentru o redimensionare a reţelei şcolare, astfel încât acele corpuri, structuri care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, dar în care învaţă foarte puţini elevi sau preşcolari să nu mai fie incluse în reţeaua şcolară”, a declarat şefa ISJ Olt, luni, în cadrul unei întâlniri cu primarii din judeţ, organizată de Prefectura Olt.

Ea a lansat un apel către edilii prezenţi în sala de şedinţe a CJ Olt pentru a întreprinde lucrări pentru ca unităţile şcolare din localităţile lor să poată obţine autorizaţia sanitară de funcţionare.


Potrivit şefei ISJ, în anul şcolar 2016-2017, există o creştere cu aproximativ 10 procente a şcolilor autorizate, faţă de anu precedent.


Comenteaza acum

Alte stiri

22 februarie 2018

Liceenii din Dolj, mai puțin experimentați la examenul digital

Rezultatele la cea de a doua probă de evaluare a competențelor din cadrul examenului de bacalaureat din acest an arată că în județul Dolj doar câteva sute de elevi au trecut de această evaluare cu cel mai mare calificativ ”experimentat”.

Sumarul ediției de duminică, 25 februarie 2018

Top