Olt: Peste 1.400 de copii din judeţ, restanţieri la vaccinarea cu ROR

vaccin ror
Sursa foto: ziuadeconstanta.ro

La nivelul judeţului Olt au fost administrate în acest an 4.834 de doze de vaccin ROR, însă 1.480 de copii ce au împlinit vârsta pentru acest tip de vaccinare sunt restanţieri, informează gazetanoua.ro. Deşi foarte mulţi părinţi au refuzat să-şi vaccineze copiii, la nivelul judeţului nu sunt înregistrate, în acest an, cazuri de îmbolnăviri cu rujeolă. Cele două cazuri din Olt raportate de Ministerul Sănătăţii sunt de la finalul anului trecut.

Purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu, a declarat că sunt mai multe motive pentru care aceşti micuţi nu au fost vaccinaţi la timp.

„Noi nu avem deficit de ROR, chiar acum este microcampania lunii septembrie prin care distribuim vaccinul pentru cei mici. Cei 250 de medici de familie din judeţ solicită câte doze au nevoie, în funcţie de copiii de un an, cinci ani şi şapte ani pe care îi au în evidenţă. În acest an, au fost administrate 4.834 de doze, iar aproximativ 1.480 de copii din judeţ sunt restanţieri la vaccinarea cu ROR. Motivele pentru care aceşti micuţi nu au fost vaccinaţi sunt multiple: refuzuri, neprezentări, omisiuni, contraindicaţii temporare. Spun încă o dată, avem vaccin, dacă un medic solicită 50 de doze, 50 i se dau. Acest vaccin se administrează copiilor la un an, la cinci ani şi recuperaţi la şapte ani. Practic, toţi copiii trebuie să aibă administrate două doze de ROR, la un an şi la cinci ani, iar la şapte ani se vaccinează cei care nu au primit la cinci ani”, a spus Gogiu pentru sursa citată.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, România se confruntă cu o epidemie de rujeolă, iar trei bebeluşi sub un an ar fi decedat din cauza acestei boli.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

23 septembrie 2016

Zeci de copii din Dolj fac recuperare neuromotorie la domiciliu

Mii de copii doljeni încadraţi în grad de handicap au nevoie de recuperare neuromotorie. Pentru mulţi dintre părinţi, şedinţele de recuperare de care au nevoie copiii lor sunt o povară mult prea mare. Cei mai mulţi încearcă să facă rost

Sumarul ediției de luni, 26 septembrie 2016

Top