5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Reprezentanţii DSVSA nu au putut identifica producătorul brânzei cu E-coli din Piaţa Zahana

Olt: Reprezentanţii DSVSA nu au putut identifica producătorul brânzei cu E-coli din Piaţa Zahana

Inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Olt nu au descoperi de unde provenea brânza cu E-coli găsită într-un magazine din Piaţa Zahana din Slatina, informează gazetanouă.ro.

La un control de rutină, Laboratorul din cadrul DSVSA Olt a descoperit o probă pozitivă cu tulpina agresivă E-coli la un magazin din Piaţa Zahana ce vindea telemea de oaie. Inspectorii au dispus suspendarea activităţii acestui magazin, cele 86 de kilograme de brânză fiind dirijate pentru incinerare.

La o jumătate de lună de la primirea confirmării că proba de la magazinul slătinean este pozitivă cu E-coli, specialiştii DSVSA Olt nu au putut stabili de unde provenea telemeaua ce avea E-coli.

„Nu am putut să identificăm sursa de provenienţă a brânzei cu E-coli, pentru că patronul nu avea acte. Din declaraţiile lui am aflat că a adus-o de la Sibiu, dar nu avea acte. I-am confiscat marfa şi am dispus incinerarea produsului ca să eliminăm riscul. Nu am mers atât de departe să mă gândesc la un dosar penal, pentru mine graba a fost să elimin riscul la adresa sănătăţii populaţiei”, a spus pentru sursa citată directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea.

Magazinul este în prezent închis, iar proprietarul spaţiului anunţă printr-un afiş în geam că doreşte închirierea locaţiei din Piaţa Zahana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS