Olt: Controale în urma arderilor de miriști și vegetație uscată

Foto: timpolis.ro
Foto: timpolis.ro

În scopul  reducerii numărului de arderi necontrolate de mirişti şi vegetaţie uscată şi al înlăturării deficienţelor/cauzelor generatoare de incendii,personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Matei Basarab” al judeţului Olt împreună cu reprezentanţii Comisariatului Judeţean Olt al Gărzii de Mediu au desfăşurat șapte controale tematice inopinate în localităţile în care s-au înregistrat cele mai multe intervenţii pentru lichidarea şi limitarea efectelor arderilor de  mirişti.

Pe timpul controalelor executate au fost constatate 11 de nereguli de la legislația din domeniul apărării împotriva incendiilor, fiind aplicate un număr de opt sancţiuni principale dintre care cinci avertismente şi trei amenzi în cuantum de 6000 lei. Amenzile au fost aplicate la doi utilizatori de terenuri persoane fizice care au incendiat miriştile fără a obţine avizele şi autorizaţiile necesare şi fără luarea tuturor măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi şi la o instituţie care nu a respectat obligaţiile prevăzute de Legea  privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările şi completările ulterioare.

Controalele la campania agricolă, dar şi la primăriile pe raza cărora s-au înregistrat arderi necontrolate de vegetaţie uscată şi mirişti vor continua în perioada următoare.


Comenteaza acum

Alte stiri

12 septembrie 2016

UPDATE – Craiova: Incendiu de vegetaţie în zona Selgros

Update – ora 15:41 Potrivit informaţiilor reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, în urma incendiului au ars aproximativ 10 ha de vegetaţie uscată şi mărăciniş şi a existat pericolul propagării focului la casele ...

Sumarul ediției de duminică, 25 septembrie 2016

Top