20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Exercițiu accident naval pe fluviul Dunărea

Olt: Exercițiu accident naval pe fluviul Dunărea

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt, în colaborare cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență al orașului Corabia au desfășurat,azi, un exercițiu cu forțe în teren pentru antrenarea structurilor de intervenție în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situația producerii unui accident naval cu victime multiple. Exercițiul s-a desfășurat cu sprijinul celorlalte instituții și societăți cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.

Conform scenariului de desfășurare, în dimineața zilei de 27 iulie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt a primit un apel pe numărul 112 prin care este anunțat despre producerea unui accident naval între doua vase de agrement. Dat fiind faptul că se estimează că numărul victimelor implicate depășește 15, la nivelul ISU Olt se declanșează Planul roșu de Intervenție. Acestea presupune trimiterea în teren a mai multor forțe din cadrul Detașamentelor de Pompieri Slatina și Caracal: două autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei ambulanțe SMURD, două ambarcațiuni pentru salvarea victimelor, precum și autospeciale pentru conducerea intervenției de la locul producerii evenimentului. La această misiune au participat 34 de cadre ale ISU.
Pentru buna desfășurare a exercițiului s-a solicitat sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, Serviciului de Ambulanță Olt, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt și Căpitănia Portului Corabia.
Principalele obiective ale exercițiului sunt: verificarea modului de organizare a cooperării între forțele participante, pregătirea psihologică a efectivelor participante pentru cunoașterea modului de comportare în cazul producerii unei astfel de situații de urgență, verificarea modului de organizare, desfășurare și coordonare a acțiunilor de limitare și înlăturare a efectelor unei astfel de situații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS