Slatina: În august se va inaugura “Atelierul Intercultural Victoria”

Primăria municipiului Slatina a anunțat finalizarea lucrărilor de modernizare a sediului fostului cinematograf ”Victoria” în urma implementării unui proiect cu fonduri de la Guvernul Norvegiei, prin intermediul Ministerului Culturii. Numit ”Atelierul Intercultural <Victoria>”, proiectul a urmărit nu doar reabilitarea unei clădiri monument istoric, dar și valorificarea acesteia din punct de vedere arhitectural și redarea sa către publicul larg și includerea într-un circuit cultural internațional. Scopul proiectului a constat în transformarea vechiului cinematograf ”Victoria” într-un imobil cu o multiplă funcționalitate. Astfel, aici vor putea fi găzduite atât spectacole de film, dar şi de teatru, expoziţii de artă, conferinţe ș.a. Valoarea proiectului s-a ridicat la 7,5 milioane de lei, majoritatea banilor reprezentând finanţare nerambursabilă, contribuţia municipalităţii în cadrul proiectului fiind de circa 324.000 de lei. Proiectul a presupus: modernizarea vechii săli de cinema şi a sălilor adiacente (camera cu balcon, casa de bilete, sala de proiecţie şi sala de vizionare), montarea a două centrale termice pe gaz, înlocuirea instalaţiilor termice, electrice şi sanitare, inclusiv amenajarea curții interioare și a subsolului pt. găzduirea de expoziții etc. Sala de cinema are o capacitate de 75 de locuri la parter şi 20 de locuri la balcon, accesul urmând să fie asigurat prin foaier – la parter, iar la etaj – prin hol şi casa scării.

Pentru a marca finalizarea implementării proiectului va fi organizată o festivitate de deschidere a ”Atelierului Intercultural Victoria” pe parcursul a cinci zile (16-20 august), interval în care sunt programate a avea loc următoarele evenimente:

ziua 1: expoziție de fotografie cu tema ”Slatina, casa noastră”, care se va desfășura pe toată perioada celor cinci zile ale festivității de deschidere și care se va încheia cu o tombolă;

ziua 2:  spectacol de muzică lăutărească susținut de artiști de etnie rromă;

ziua 3:  workshop pe teme de cooperare internațională și multi-culturalitate;

ziua 4:  spectacol de teatru;

ziua 5:  bal tematic ”România în perioada interbelică”, acțiune ce va debuta cu proiecția unui film mut și va continua cu o seară de dans. La toate aceste activități vor fi invitate să participe atât persoane din țară, dar și din străinătate, printre acestea urmând să se afle și reprezentanți ai partenerului de proiect, Fundația EVRISS Ses din Islanda.

Cetățenii municipiului Slatina care dețin fotografii realizate pe raza orașului până în anul 1990 (în special fotografii mai vechi) ce pot arăta locuitorilor urbei de azi cum era Slatina odinioară, cum se îmbrăcau oamenii, cum se făcea comerț etc., sunt invitaţi să le aducă la sediul Primăriei pentru a fi prelucrate (vor fi scanate și înapoiate proprietarilor în aceeași zi) și prezentate în cadrul expoziției fotografice ce va marca inaugurarea Atelierului Intercultural ”Victoria” și care se va întinde pe toată perioada celor cinci zile ale evenimentului. Toate persoanele care vor aduce fotografii vor fi înscrise automat într-o Tombolă ce va fi organizată în ultima zi a manifestărilor anterior menționate, câștigătorul concursului urmând să primească drept premiu un aparat de fotografiat profesionist. În plus, câștigătorul tombolei va beneficia și de avantajul de a realiza o fotografie a Atelierului Intercultural ”Victoria” ce se va regăsi pe toate materialele de promovare a obiectivului amintit.


Comenteaza acum

Alte stiri

27 septembrie 2016

Olt: Premierul Dacian Cioloş merge vineri la Slatina

Premierul României, Dacian Cioloş, va participa, vineri, la Slatina, la inaugurarea noii investiţii industriale a Grupului Pirelli, în România.  Potrivit site-ului gazetanoua.ro, la eveniment va participa şi vicepreşedintele executiv şi ...

Sumarul ediției de joi, 29 septembrie 2016

Actualitate

» Percheziţii la persoane bănuite de infracţiuni economice
» Astăzi este Ziua mondială a inimii
» Belgia: Manifestație sindicală națională la Bruxelles
» ANAF va verifica proprietarii care îşi închiriază locuinţele
» SUA: Atac armat în Carolina de Sud. Bilanţul: un mort şi trei răniţi
» Românii îşi pot renova casele cu bani de la stat

Interviu

» Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi: Ne îngrijorează efectele dramatice pe care le are corupția

Dolj

» Laborator de Tehnologia Informației la Universitatea din Craiova
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Licitaţiile pentru gunoiul din Dolj, sufocate de reclamaţii
» Proprietarii, obligați să-și expertizeze tehnic locuințele
» Studenți mai puțini la cazarea în cămine

Gorj

» Gorj: Un pensionar şi o vacă, loviţi de un autoturism
» 16 instructori auto, amendaţi de poliţie
» Condamnat la închisoare cu executare pentru că şantaja eleve
» CJ Gorj a recepţionat lucrările de reabilitare a DJ 675C
» CJ Gorj a decis majorarea capitalului social la Parcul Industrial de la Bumbeşti-Jiu
» Bani pentru nouă biserici şi mănăstiri
» Infrastructura stadionului, finalizată în proporție de 80%

Sport

» Baschet (m): SCM-U Craiova a învins BCMU Piteşti în Cupa României
» Madson: Vino și ia biletul ca să învingem Steaua!
» CSM București – SCM Craiova, derbiul etapei
» Goluri multe și frumoase marți, în Ligă
» Fotbal / Liga Europa, etapa a 2-a

Bani & Afaceri

» Fiscul își mută o parte din activitate pe strada Brestei
» De ce nu vin investitorii în Bănie

Sanatate

» „O țară cu inima bolnavă“ – Problemele cu care se confruntă Clinica de Cardiologie din Craiova

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top