Elevii români s-au clasat pe primul loc Balcaniada de Matematică pentru Juniori de la SlatinaRomânia s-a clasat pe locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori desfăşurată la Slatina, după ce a obţinut 12 medalii. România, ţara organizatoare a concursului, a înscris oficial în competiţie trei echipe.

120 de tineri matematicieni din 20 de ţări au participat la balcaniadă, organizată, anul acesta, la Slatina. Cei mai mulţi dintre participanţi au susținut că subiectele au fost destul de usoare, însă punctajele obţinute au demonstrat contrariul. România a obținut 12 medalii, aproape dublu faţă de ediția precedentă desfăşurată la Belgrad.

Elevii români au câştigat două medalii de aur, şapte de argint şi trei de bronz şi s-au clasat astfel pe primul loc la cea de-a XX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Tineret.


La balcaniadă au participat elevi cu vârste de până în 15 ani şi jumătate, din ţări de pe întreg continentul.


Comenteaza acum

Alte stiri

19 iunie 2018

Alro Slatina, scoasă la vânzare

Producătorul de aluminiu Alro a anunţat ieri că acţionarii săi, Vimetco NV şi Conef SA, intenţionează să lanseze o ofertă publică de vânzare pentru acţiunile companiei, scrie capital.ro. Grupul, împreună cu filialele sale, reprezintă unul dintre ...

Sumarul ediției de joi, 21 iunie 2018

Top