Elevii români s-au clasat pe primul loc Balcaniada de Matematică pentru Juniori de la SlatinaRomânia s-a clasat pe locul I la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori desfăşurată la Slatina, după ce a obţinut 12 medalii. România, ţara organizatoare a concursului, a înscris oficial în competiţie trei echipe.

120 de tineri matematicieni din 20 de ţări au participat la balcaniadă, organizată, anul acesta, la Slatina. Cei mai mulţi dintre participanţi au susținut că subiectele au fost destul de usoare, însă punctajele obţinute au demonstrat contrariul. România a obținut 12 medalii, aproape dublu faţă de ediția precedentă desfăşurată la Belgrad.

Elevii români au câştigat două medalii de aur, şapte de argint şi trei de bronz şi s-au clasat astfel pe primul loc la cea de-a XX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Tineret.


La balcaniadă au participat elevi cu vârste de până în 15 ani şi jumătate, din ţări de pe întreg continentul.


Comenteaza acum

Alte stiri

18 octombrie 2017

UPDATE – Incendiu puternic în Slatina, ard tone de furaje (VIDEO)

UPDATE 22:40 Incendiul a fost lichidat.  Cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor este foc deschis în spații deschise. De trei ore au avut nevoie pompierii pentru a stinge incendiul. 22:15 Un incendiu puternic a izbucnit miercuri-seara pe strada ...

Sumarul ediției de duminică, 22 octombrie 2017

Top