5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltAtelier de prescuri în Protoieria Caracal

Atelier de prescuri în Protoieria Caracal


Părintele Doru Iagăru de la Biserica Spitalului Municipal Caracal a organizat, susținut de oamenii de suflet din Scărișoara, un atelier de prescurărie pentru credincioșii din Protopopiatul Caracal.
Părintele Nicodin Cristian de la parohia Drăgăneștii de Vede a avut amabilitatea de a oferi credincioșilor caracaleni noțiuni utile pentru a prepara cum se cuvine prescurile după rețete vechi, mănăstirești-ceară curată de albine, „aşternutul” prescurilor date la copt, rugăciune, linişte şi lumina candelei.
Atelierul s-a adresat publicului larg – persoanelor adulte, preoților, dar și tinerilor interesați de păstrarea credinței și dornici de a ajuta în parohiile mici unde participă la Sfânta Liturghie.
Scopul workshop-ului a constat în deprinderea corectă a preparării prescurilor de către credincioșii ortodocşi.
Părintele Ion Doru Iagăru susţine prin acţiunile iniţiate toate cele cinci secţii de pediatrie din judeţul Olt, oferind micuţilor după slujba de seară cele necesare – pijamăluţe, prosoape, dulciuri si răcoritoare.
Părintele Ion Iagăru, ajutat de credincioşii voluntari şi donatori, a construit un loc de joacă şi a organizat pelerinaje pentru copiii mai mari care participă la slujbe şi se implică în proiecte social-filantropice.
Tot cu ajutorul părintelui, secţia de Oncologie a primit un aparat de aer condiţionat, iar secţia de Pediatrie de la Spitalul Municipal Caracal s-a bucurat de multe donaţii, constând în aparatură  medicală.
Toţi cei care doresc să se implice, pot găsi acţiunile comunitare postate pe pagina părintelui Ion Iagăru, iar pentru implicarea socială, proiectul Voluntar pentru Spital! Vreau să  sprijin! Voinţă şi Speranţă a fost premiat anul trecut de către Patriarhia Română şi postat ca exemplu de bună practică la adresa https://www.youtube.com/watch?v=KsQzoQwLUvQ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS