12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Jandarmii olteni, prezenţi la datorie

Olt: Jandarmii olteni, prezenţi la datorie

În baza Planului de măsuri pentru creșterea siguranței pubice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, s-a dispus intensificarea măsurilor și suplimentarea efectivelor, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranță și liniște publică. În perioada 23 – 24 aprilie a.c., cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și Duminicii Floriilor, Jandarmeria Olt va intensifica măsurile de ordine publică pe raza judeţului Olt, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică.
Astfel, în toată această perioadă, zilnic, aproximativ 150 de jandarmi vor fi angrenaţi în misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii şi siguranţei publice, precum şi de pază şi protecţie instituţională.
Jandarmii vor acţiona în sistem integrat, prin organizarea de patrule mixte şi echipaje de intervenţie, pentru menţinerea ordinii publice la slujbele religioase şi vor asigura măsurile de ordine și protecția participanților la manifestările cultural-artistice organizate în această perioadă în localitățile: Valea Mare, Gîrcov, Tufeni, Icoana și Obîrșia.
Jandarmii olteni vor fi pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Pentru a evita producerea unor incidente, Jandarmeria Olt face următoarele recomandări cetățenilor:
– pe timpul desfășurării slujbelor religioase să manifeste răbdare și moderație, să evite implicarea în conflicte de orice natură; să evite consumul excesiv de alcool, care poate conduce la unele neînţelegeri şi crearea unor stări conflictuale; să nu se angreneze în activităţi ce le-ar putea pune în pericol viaţa, integritatea corporală, bunurile materiale; să nu evite să ceară, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor, care au misiunea de a asigura ordinea şi siguranţa publică.
Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii altor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS