15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Măsuri pentru perioada de Cod Galben de ger

Olt: Măsuri pentru perioada de Cod Galben de ger

Având în vedere atenționările/avertizările meteorologice emise de Administrația Națională de Meteorologice, prefectul județului Olt a convocat ieri, 19 ianuarie 2016, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a analiza situația existentă la nivelul județului și a stabili măsurile care se impun a fi luate în perioada imediat următoare.
La ședință au fost invitați să participe și reprezentanții primăriilor de municipii din județ (Slatina și Caracal), fiind prezenți doar reprezentanții Primăriei Slatina.
Astfel, s-a stabilit atenționarea comitetelor locale pentru situații de urgență, Direcției de Sănătate Publică, Serviciului Județean de Ambulanță Olt, Inspectoratului Școlar Județean Olt, Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, Consiliului Județean Olt, Secției de Drumuri Naționale Slatina, Companiei de Apă Olt, CEZ Distribuție SA și Distrigaz Rețele Olt pentru luarea, în continuare, a măsurilor specifice care se impun.

Prefectul Petre-Silviu Neacşu a solicitat primăriilor înlăturarea zăpezii, poleiului, curățărea copacilor de zăpadă și a țurțurilor de gheață din fața sediilor instituțiilor publice, a școlilor, grădinițelor, spitalelor, precum și a trotuarelor,  în vederea asigurării circulației pietonale în condiții de siguranță.
Totodată, a solicitat punerea unui accent deosebit în zona intersecțiilor, a sensurilor giratorii, a pantelor și rampelor, în vederea desfășurării normale a circulației rutiere.

De asemenea, prefectul județului a cerut primarilor sprijinirea persoanelor fără adăpost și activarea spațiilor de cazare a acestora, intensifica acțiunilor de patrulare în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoanele fără adăpost (gări, autogări, scări de bloc etc), atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții și transportul și cazarea acestora pe toată perioada în care se semnalează temperaturi scăzute în spațiile identificate și activate, precum și sprijinirea persoanelor vulnerabile (bătrâni, persoane cu handicap etc.) şi a persoanelor care necesită dializă şi femeilor gravide.

Un alt punct aflat pe ordinea de zi a ședinței a fost analiza situației privind nealimentarea cu energie electrică a unor localități din județ, prefectul prezentând CEZ Distrbuție SA Olt situația localităților cu probleme și solicitând în regim de urgență un grafic de remediere a deficiențelor.

În urma solicitării, CEZ Distribuție SA Olt a întocmit graficul cu intervențiile din județ pentru remedierea problemelor și conform raportării de la ora 20.00 (18.01.2016), din 45 de localități cu deranjamente la rețeaua de electricitate, 43 au fost remediate, la Făgețelu și Ipotești situația fiind remediată în cursul zilei de astăzi, astfel că în acest moment toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică.

De asemenea, precizăm că începând de astăzi au fost reluate cursurile în toate unitățile preuniversitare de învățământ din județ.
Cu privire la situația liniilor de cale ferată, conform CFR, la nivelul județului Olt nu au fost până în prezent linii întrerupte.
Pentru o cât mai bună coordonare și comunicare la nivelul județului, prefectul a stabilit ca începând de astăzi, la sediul ISU Olt, în fiecare zi a acestei săptămâni, la ora 9.00, să aibă loc întâlniri cu toți factori decisivi în astfel de situații. La ședințe vor fi invitați și reprezentanții primăriilor de municipii (permanent) și orașe, conform următorului grafic:
– marți, 19.01.2016 – Balș;
– miercuri, 20.01.2016 – Drăgănești-Olt;
– joi, 21.01.2016 – Scornicești;
– vineri, 22.01.2016 – Piatra-Olt și Potcoava.
Având în vedere distanța, cu reprezentanții Primăriei Corabia se va lua legătura telefonic, zilnic, în timpul ședințelor.
În funcție de evoluția vremii aceste ședințe se vor prelungi și pe parcursul săptămânilor viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS