22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltInundaţii în mai multe localităţi din judeţul Olt

Inundaţii în mai multe localităţi din judeţul Olt

Județul Olt nu se mai află la această oră sub incidența niciunei avertizări sau atenționări de precipitații, însă hidrologii au prelungit avertizare cod portocaliu până astăz , la ora 16.00. Sunt preconizate creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Echipajele ISU Olt și serviciilor voluntare pentru situații de urgențăau  intervenit ieri pentru asanarea apei din curți în localitățile Perieți, Crâmpoia, Dăneasa, Osica de Sus, Ipotești, Slatina, Scornicești, Găneasa, Strejești și Movileni. În aceste localități au acționat 38 de pompieri militari și civili ( 35 militari și 3 civili), cu nouă autospeciale, șapte motopompe și un buldoexcavator. S-a intervent pentru asanarea apei din 17 gospodării.

Conform datelor centralizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt, până ieri, la ora 15.00, au trimis rapoarte operative localitățile Schitu, Cezieni, Vulturești, Găneasa, Corbu, Șerbănești, Seaca și Movileni. În cele opt localități au fost afectate 113 gospodării, 11 poduri și podețe, 3,05 km drum județean afectat, 13,2 km drum comunal afectat, 9,04 km străzi afectate, 150 de hectare culturi agricole inundate, 722 hectare de teren arabil inundate, 180 de hectare de pășuni inundate, 60 de hectare de grădini inundate și 166 fântâni afectate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS