Olt: Acţiuni pentru combaterea braconajului piscicolPoliţiştii cu atribuţii pe linie de ordine publică din cadrul IPJ Olt, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Olt şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură au desfăşurat în perioada de 3 – 19 noiembrie, o acţiune, pe întreg teritoriul de competenţă al judeţului Olt.

Scopul acţiunii a fost acela de apărare a patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, combaterea faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal, colectarea, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea produselor piscicole, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită, cât şi protejarea mediului înconjurător.

În cadrul acţiunii, au fost constatate 18 infracţiuni (la OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura), au fost verificate 73 de societăţi comerciale, 2 amenajări piscicole, 170 de autovehicule şi 32 de ambarcaţiuni, iar 21 de persoane sunt cercetate pentru comiterea unor fapte penale la regimul piscicol. De asemenea, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale şi au fost ridicate în vederea confiscării 9 plase monofilament, 7 setci, 5 ambarcaţiuni şi 369 kg peşte.


Poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi Secţiei 6 Poliţie Rurală Găneasa, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Olt, au depistat, pe râul Olt, 4 bărbaţi, din comuna Teslui, care folosindu-se de două bărci, pescuiau ilegal, cu plase multifilament. În bărcile acestora au fost găsite 6 kg peşte speciile caras şi plătică, în stare vie, care au fost deversate în râul Olt.

Cei în cauză sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nedeţinerea licenţei/autorizaţiei de pescuit pentru nave şi ambarcaţiuni şi deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.


Comenteaza acum

Alte stiri

14 februarie 2018

Dolj: Prinşi conducând fără permis

Poliţişti din cadrul Secţiei 1 Craiova, aflaţi ieri în serviciul de patrulare pe strada Râului, au oprit în trafic pentru control un autoturism condus de către D. Rolo, de 19 ani, din Craiova. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a

Sumarul ediției de sâmbătă, 17 februarie 2018

Actualitate

» Mai multe localități din Republica Moldova au semnat o Declarație simbolică de unire cu România
» Ministerul de Interne a elaborat un formular prin care superiorul poate semnala psihologului “stări atipice” ale polițistului
» Vâlcea: Două persoane, reținute de procurorii DIICOT pentru fraude informatice
» Incendiu puternic într-un cartier din Caracal, trei case afectate
» Theresa May exclude un al doilea referendum privind Brexitul
» Patru fotbalişti s-au îmbătat şi au furat un taxi din parcarea unui restaurant
» Români condamnați în Franța pentru furtul a sute de roți
» Mehedinți: Accident cu trei răniți în Turnu Severin
» Bogdan Despescu, fostul şef al Poliţiei Române: Raportul Corpului de Control prezintă informaţii nereale
» Delegaţia Băncii Mondiale, în vizită la Spitalul de Urgență Craiova
» Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag cere Comisiei Europene să activeze Articolului 7 în cazul României dacă vor continua atacurile asupra justiției
» Cutremur de 7,2 grade în Mexic
» Circulația rutieră rămâne închisă pe Transalpina

Publireportaj

» Craiova, în atenția Băncii Mondiale

Olt

» Olt: Primele bilete disponibile în stațiuni pentru pensionari. Cele mai multe sunt la Bala

Sport

» Fotbal / „Satelitul“ a fost doborât de „lupii galbeni“
» Fotbal / Elevii lui Silviu Lung au fost o repriză zmei, alta mielușei
» Handbal (f):SCM Craiova, eliminată din Cupa României
» Fotbal / Claudiu Niculescu, un car de nervi la conferința de presă (video)
» Fotbal / Vezi ce a declarat Devis Mangia după victoria de la Voluntari (video conferința)
» Fotbal / Craiova s-a ales cu punctele, Voluntariul cu frustrările (galerie foto)

Top