3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Un al doilea elev eliminat de la Bacalaureat pentru că a copiat

Olt: Un al doilea elev eliminat de la Bacalaureat pentru că a copiat

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a anunţat că la ultima probă a examenului de Bacalaureat a fost eliminat un candidat, care dădea examenul la Colegiul Tehnic ”Matei Basarab” din Caracal, pentru că a fost prins copiind. În urmă cu câteva zile, un alt absolvent de liceu  a fost eliminat pe motiv de fraudă, la acelaşi liceu din Caracal.

Evidenţele Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt relevă că, la ultima probă de vineri de la BAC-ul ”de toamnă”, erau aşteptaţi în judeţ să se prezinte la proba scrisă la alegere a profilului şi specializării – Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, Logică, Sociologie, Filosofie, Economie, Informatică, Psihologie – nu mai puţin de 941 de absolvenţi ai clasei a XII-a din judeţ. La ora începerii probei s-au prezentat în cele din urmă cu 247 de candidaţi mai puţini.
La nivelul judeţului Olt s-au înscris la sesiunea de toamnă a BAC-ului un număr de aproximativ 1.400 de absolvenţi ai clasei a XII-a. Ulterior, pe parcursul derulării probelor, foarte mulţi dintre candidaţi au absentat. În judeţul Olt, rata de promovare la sesiunea de vară a bacalaureatului, după soluţionarea contestaţiilor, a fost de 57,95%.

Primele rezultate ale examenului se vor afişa luni – 31 august, până la ora 12.00, urmând ca eventualele contestaţii să poată fi depuse în aceeaşi zi în intervalul orar 12.00-16.00. Rezolvarea reclamaţiilor va avea loc în următoarele două zile, 1-2 septembrie, pentru ca, joi – 3 septembrie, să se afişeze rezultatele finale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS