15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Locuitorii comunei Brebeni vor avea apă curentă şi canalizare

Olt: Locuitorii comunei Brebeni vor avea apă curentă şi canalizare

Lucrările de introducere a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în comuna olteană Brebeni au început în această primăvară, iar autorităţile locale speră ca, până la finalul anului, să fie dată în funcţiune măcar reţeaua de apă, scrie gazetanoua.ro.
Proiectul are o valoare totală de 7.636.735,48 lei şi este desfăşurat în cadrul Programului vizând protecţia resurselor de apă, sisteme integrate de alimentare cu apă, staţii de tratare, canalizare şi staţii de epurare, derulat de Administraţia Fondului de Mediu. Data de finalizare a acestui proiect este sfârşitul anului viitor, iar contribuţia autorităţilor locale se ridică la 636.735,48 lei.

Nicolae Truică, primarul comunei Brebeni, a declarat că reţeaua de alimentare cu apă se întinde pe 4,5 kilometri. În primă fază, apa va ajunge doar la gospodăriile situate pe partea dreaptă a DJ 546, care tranzitează comuna. Ulterior, reţeaua va fi extinsă şi pe cealaltă parte. Nu acelaşi lucru se va întâmpla şi cu canalizarea. „Reţeaua de apă se întinde pe 4,5 kilometri, iar cea de canal pe 2,5 kilometri. Vom face şi traversări, pe sub drumul judeţean, cu conducta de apă pentru gospodăriile situate pe partea stângă, pe direcţia dinspre Slatina. În acest moment, reţelele sunt situate pe partea dreaptă şi pe partea cealaltă vom trage doar reţeaua de apă, deocamdată”, a declarat edilul.
În cadrul proiectului pentru reţeaua de canalizare menajeră vor fi construite şi două staţii de epurare pe pârâul Dârjov. „Lucrarea a început în martie 2015. Proiectul presupune şi construcţia a două staţii de epurare, trei pompe de apă, situate la intrarea în localitate, şi un bazin de acumulare”, a mai spus Nicolae Truică.

El a adăugat că, cel târziu în primăvara anului viitor, oamenii din Brebeni vor avea apă la robinet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS