12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Spitalul din Caracal se confruntă cu probleme pe secţiile de Oncologie şi Diabet, din cauza numărului mic de medici

Olt: Spitalul din Caracal se confruntă cu probleme pe secţiile de Oncologie şi Diabet, din cauza numărului mic de medici

Spitalului Municipal Caracal se confruntă cu un deficit de medici pe secţiile de Oncologie, Diabet şi la Endocrinologie, iar conducere spitalului încearcă să rezolve această problemă. Astfel, în această toamnă vor fi scoase la concurs câteva posturi, scrie gazetanoua.ro.
Managerul unităţii medicale din Caracal, Liviu Radu, a spus că cele mai multe probleme există probleme pe Secţia de Oncologie şi la Diabet. „Sunt anumite specialităţi unde avem deficit de medici, pentru că nu se şcolarizează un număr suficient de tineri. Mai există şi această tentaţie de a pleca peste hotare, spitalele din oraşele mici fiind ignorate de tinerii doctori. Avem probleme pe Oncologie, unde avem un singur medic. Am mai avea nevoie de un oncolog ca să poată asigura consultaţiile, atunci când celălalt este plecat în concediu. Oncologia este o secţie unde ne confruntăm cu un număr mare de pacienţi, atât în Ambulatoriu, cât şi pe secţie, unde se lucrează la capacitate maximă. Cele 25 de paturi sunt permanent ocupate. La fel suntem descoperiţi şi la Diabet”, a spus managerul.
O altă problemă ar fi aceea că la concursurile pentru ocuparea posturilor nu prea există candidaţi. „Demarăm procedura de scoatere la concurs a posturilor de medici. În această toamnă, va fi organizat concursul, pentru că avem nevoie de medici la Diabet, Oncologie şi Pediatrie. La Endocrinologie avem probleme, pentru că s-a tot scos postul la concurs, dar nu a venit nimeni. Am făcut lobby şi la Craiova, pentru că este centru universitar, însă nimeni nu se prezintă la cocursurile organizate la această specializare”, a adăugat doctorul Liviu Radu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS