12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Reparaţii capitale pentru podul de la intrarea în Slatina

Olt: Reparaţii capitale pentru podul de la intrarea în Slatina

(Foto: radiocraiova.ro)
(Foto: radiocraiova.ro)

Reprezentanţi ai Primăriei Slatina, Prefecturii Olt, Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova şi ai Poliţiei Rutiere au participat astăzi la o întâlnire desfăşurată în zona Podului Olt, de la intrarea în municipiu. Autorităţile au anunţat că podul va intra în reparaţii capitale, iar timp de cel puţin un an va fi închis circulaţiei rutiere, anunţă jurnaliştii de la Gazeta Nouă. Reprezentanţii DRDP Craiova au precizat că placa pe care trec autoturismele va fi demolată, urmând să fie înlocuită cu una nouă. De asemenea va fi reabilitată şi structura metalică a Podului Olt. Cel mai devreme lucrările ar putea demara în primăvara anului viitor, până atunci urmând să se desfăşoare procedura de achiziţie.

Până la demararea lucrărilor de reabilitare a Podului Olt, autorităţile trebuie să găsească o soluţie pentru devierea traficului rutier. Cel mai probabil, maşinile vor fi direcţionate să ocolească podul pe la barajul de pe Olt din zona comunei Strejeşti.

Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ opt milioane de euro, Guvernul alocând deocamdată 1,3 milioane lei pentru realizarea documentaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS