6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltDelegaţie din Suedia în vizită la Consiliul Judeţean Olt

Delegaţie din Suedia în vizită la Consiliul Judeţean Olt

O delegaţie suedeză, compusă din Ewa Larsson, viceprimar al orașului Stockholm, Anna Clara Acevedo, asistent al departamentului de afaceri sociale și Rickard Klerfors, reprezentant al Organizației Heart to Heart, a poposit astăzi la Consiliul Judeţean (CJ) Olt.

Suedezii au avut o întrevedere cu Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt, Pavel Belinski, vicepreşedintele instituţiei, Cristi Bircea, viceprimarul Slatinei şi cu Rădiţa Piroşca, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Olt.

Discuțiile cu reprezentanții autorităților locale suedeze au inclus prezentarea contextului actual al fenomenului migrației, situația de risc social în care se află aceste persoane și dorința acestora de a investi social pentru depășirea condițiilor de risc existente. Reprezentanții autorităților publice din județul Olt au prezentat oaspeților implicarea Guvernului României de a veni în sprijinul acestor persoane prin adoptarea unor politici de educație, sănătate, sociale și de muncă, în vederea eliminării cauzelor care duc la emigrarea cetățenilor români.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS